Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Aicina bērnus uz jampadraci muzejā

Biedrība Marijas māja rīko bezmaksas pasākumu bērniem Jampadracis muzejā, kurš notiks Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Skārņu ielā 10/20 skolēnu brīvlaikā no 26. līdz 29. oktobrim. Pasākums tiek rīkots Rīgas pilsētas pirmās līdz 12. klases skolēniem ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Četras dienas pēc kārtas muzejā notiks aktīva rosība radošajās darbnīcās, izmantojot dažādus materiālus un tādas tehnikas kā sietspiede, monotipija, dekupāža, filcēšana, šūšana, auduma kausēšana, termodruka. Katras dienas noslēgumā notiks dalībnieku radīto darbu izstāde vai modes skate, stāsta Latvijas Nacionālā mākslas mūzika pārstāvji.Programma.

26. oktobrī no plkst. 12 līdz 15 - Stilīgie latviešu zvēri.
Prezentācijas formā notiek iepazīšanās ar latviešu folklorā, ornamentos dzīvojošajiem dzīvnieku attēliem. Tiek rādītas latviešu autoru multfilmas par zvēriem. Praktiskajā daļā tiek veidoti divdimensionāli un trīsdimensionāli dekoratīvi objekti - dzīvnieki, eksperimentējot ar sietspiedes un filcēšanas tehnikām un materiāliem.

27. oktobrī no plkst. 12 līdz 15 - Kad vecs kļūst jauns.
Prezentācijas formā notiek iepazīšanās ar dažādu mākslinieku darbiem, kuru tapšanā izmantota reciklācija, ievads dekupāžas un sietspiedes tehnikā. Praktiskajā daļā sietspiedes tehnikā tiek apdrukātas līdzpaņemtās drēbes.

28. oktobrī no plkst. 12 līdz 15 - Brīnumainie augi.
Latvijas floras izzināšana un tās atainojums mākslā. Praktiskajā daļā tiek veidoti telpiski objekti - augi, modīgi aksesuāri. Tehnikas: auduma kausēšana, šūšana, filcēšana.

29. oktobrī no plkst. 12 līdz 15 - Mana videi draudzīgā soma.
Prezentācijas formā notiek iepazīšanās ar mākslinieku darbiem, kas veidoti videi draudzīgā veidā, kā arī iepazīšanās ar monotipijas tehniku. Praktiskajā daļā monotipijas un termodrukas tehnikā tiek apdrukāts auduma maisiņš.

Kā norāda pasākuma rīkotāji, dalībnieku skaits nodarbībās ir ierobežots, tāpēc nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Uz konkrēto pasākuma dienu jāpiesakās iepriekš, zvanot pa tālruni (+371) 22 112954 vai elektroniski [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja