Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Āgenskalnā atklāta jauna galerija Checkpoint: Balode

Āgenskalnā, Eduarda Smiļģa ielā 34a, ar Jāņa Kraukļa un Luīzes Rukšānes izstādi Lēni utjp. atklāta jauna galerija Checkpoint: Balode, informēja galerijas pārstāvji.

Izstādē apskatāmie darbi lēnām stāstīs par laika ritējumu, kas neatkarīgi no šī brīža zinātnes sasniegumiem vēl aizvien ir neatgriezenisks process. Autori mēģina rast veidus, kā ar šo laiku sadzīvot, nevis apšmaukt to ar injekciju palīdzību.

Ekspozīcijā būs apskatāmi 23 Luīzes Rukšānes zīmējumi, Jāņa Kraukļa objekts no koka un abu mākslinieku sadarbībā radīta instalācija pagrabstāvā.

Checkpoint: Balode ir Kultūrbāra Balodis vasaras projekts – galerija, ko radījusi Anna Miesniece ar arhitekta Krista Ernstsona, tēlnieka Jāņa Berga un mākslinieces Luīzes Rukšānes līdzdalību. Galerija, kas atradīsies arhitekta Modra Ģelža projektētā ēkā Eduarda Smiļģa ielā 34a, radīta, lai bagātinātu Pārdaugavas kultūrainavu un lai 2021. gada vasarā būtu vēl viena vieta, kur satikties, uzkavēties un apmainīties idejām.

Galerijā Checkpoint: Balode vasaras laikā plānots īstenot piecas izstādes, ko veidos pieci mākslinieku pāri – Luīze Rukšāne un Jānis Krauklis, Romans Korovins un Semjons Haņins, Miķelis Mūrnieks un Armands Freibergs, Estere Grāvere un Agnese Čemme, Ieva Putniņa un Hanele Zane Putniņa. Katra izstāde tiks veidota, mijiedarbojoties diviem vienas paaudzes māksliniekiem, kuru pēdējā laika radošais veikums caur dažādiem izteiksmes līdzekļiem tieksies veidot dialogu.

"Pop-up projekts tapis, ne tikai lai pievērstu uzmanību interesantiem māksliniekiem, bet arī kultūrvēsturiskiem objektiem ar vēsturi, kas "izmētāti" Pārdaugavā.  Visā pasaulē un tepat kaimiņos šādi objekti ir paaugstinātas uzmanības centrā. Esmu pārliecināta, ka sadarbībā ar māksliniekiem izdosies veidot jaunu kultūras vektoru un veicināt kultūras pieejamību apkaimēs. Es ceru uz jaunās Rīgas Domes administrācijas uzmanību, lai kopīgi pārskatītu  pamestu ēku nākotni un izmantošanas iespējas," saka idejas autore Anna Miesniece

Līdzās izstādei darbosies veikals un kafejnīca, kurā būs iespējams iegādāties jauno mākslinieku mākslas darbus, mākslas grāmatas un žurnālus.

Darba laiks darba dienās no plkst. 15 līdz 22 (izņemot pirmdienu) un brīvdienās no plkst. 12 līdz 23.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja