Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tuvojas projekts Kino Komūna: Kaceklis

Producentu grupa_ 2ANNAS _sadarbībā ar Kaņepes kultūras centru no 14. līdz 16.decembrim rīkos projektu Kino Komūna: Kaceklis. Kino Komūnas projekts norisināsies jau ceturto reizi pēc divu gadu pārtraukuma un režisoru lūguma. Komūna ir ieguvusi atpazīstamību kā viens no iemīlotākajiem Latvijas režisoru pasākumiem.

Tā ir trīs dienu kino darbnīca, kas aizsākas ar pulcēšanos uz vakara/nakts ideju ģenerēšanu. Šā vakara laikā 2ANNAS izlozē uzdevumu desmit līdz divpadsmit komandām (katra sastāv no trim četriem dalībniekiem), un turpinājumā ar pieaicinātas žūrijas dalību tās izstrādā scenārijus jaunām īsfilmām.

Vakara beigās komandas tiek izlaistas brīvībā, kur līdz aiznākamās dienas vakaram filmē un montē jaunu darbu, un prezentācijas laikā savu kritiku izsaka ne tikai žūrija, bet arī auditorija. Viss norisinās brīvā atmosfērā, un dalībnieku ieguvums ir arī jautri un radoši pavadīts laiks.

Kino Komūna: Kaceklis uzdevums būs radīt Latvijā vēl netapuša vai reti izmantota žanra pilnmetrāžas filmas tīzeri/kacekli, kas rosinās ne tikai izstrādāt jaunu filmu idejas, bet dos pieredzi arī filmu reklāmas veidošanā, kas ir svarīgi savas profesionālās konkurētspējas veicināšanā. 2ANNAS iedvesmu guvušas 2012. gada festivāla konkursa filmā, kura veidota, tīzera formu pieņemot par īsfilmas koncepciju: http://vimeo.com/33034097

Darbnīcā piedalīsies ne tikai filmu režisori, bet arī aktiermākslas un videomākslas pārstāvji, tādējādi veidojot lokāli multikulturālu vidi un pieredzes apmaiņu, sadarbību. Jau trešo sezonu 2ANNAS atcēlušas līdzšinējos mēŗkauditorijas vecuma ierobežojumus, un visos pasākumos īpaši aicināti piedalīties profesionāļi, arī vecāki par 35 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja