Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tallinas ielas kvartālā norisināsies Citāds grāmatu tirdziņš

Sestdien, 20. augustā, Citāds grāmatu tirdziņš atgriežas radošajā Tallinas ielas kvartālā Rīgā, informēja tirdziņa rīkotāji.

Turpinot pirms gada uzsākto veiksmīgo ieceri, arī šogad, visa vecuma grāmatu draugi tiek aicināti uz Tallinas ielas kvartālu Rīgā, lai atraktīvā vidē smeltos prieku, iepazītu un izvēlētos dažāda žanra jaunākās grāmatas, ko piedāvās Latvijas grāmatu izdevēji.

Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas biedri un citi izdevēji apmeklētājiem piedāvās jaunākās un lasītāju jau iecienītās grāmatas bez grāmatnīcu uzcenojuma plašā žanru daudzveidībā: sākot no bērnu un tulkotās literatūras spilgtāko autoru darbiem, līdz aizraujošai uzziņu, dokumentālai, zinātniskai, praktiskai literatūrai, detektīvromāniem, daiļliteratūrai, dzejai utml.

Sāras Bredfordas biogrāfisko vēstījumu par Velsas princesi Diānu, vēl pirms nonākšanas grāmatnīcās būs iespējas iegādāties Latvijas Mediji stendā. Pašus mazākos kopā ar vecākiem gaidīs apgāds Madris un Eiropas labākais bērnu grāmatu izdevējs Liels un mazs, kas bērniem sarūpējis uzdevumus no izdevniecības grāmatu ierosmes materiāliem. Pētergailis stendā bērnus uz meistarklasi gaidīs grāmatas Soliņš un Miskaste ilustratore Anete Bajāre-Babčuka. Izdevniecības Droši un Koši grāmatas par drošu uzvedību internetā, mākslīgo intelektu un to, kas datoram "vēderā", būs īpaši noderīgas pirmklasniekiem. Dažādu autoru tulkotās grāmatas bērniem un jauniešiem piedāvās Jāņa Rozes apgāds.

Sērijā Vēstures mīti un realitāte jaunāko grāmatu Pielāgošanās. Padomju laiki Latvijā piedāvās Aminori, bet Ģimenes psiholoģijas centrs LĪNA aicinās iepazīt grāmatas vecākiem, kas vēlas piedzīvot harmoniskas attiecības ar saviem bērniem. Sastapsiet arī atraktīvo rakstnieci, valodnieci, latviešu valodas un literatūras skolotāju Māru Ozolu ar viņas praktisko padomu grāmatām jauniešiem.

MicRec stendā – iecienītās Guntara Rača dzejoļu grāmatas 365, bet franču literatūras un filozofijas cienītājus gaidīs Omnia mea stendā. Savukārt apgādā Kontinents varēs atrast populārāko pasaules bestselleru rakstnieku darbus, bet galda spēles un puzzles visai ģimenei piedāvās Amber Puzzle. Literatūra izaugsmei un redzesloka paplašināšanai – biznesa augstskola Turība, apgāds Zinātne un LU Akadēmiskais apgāds stendos. Plaša grāmatu izvēle būs arī Dienas Grāmata, izdevniecība Avots, Sol un Vita, apgāds Mansards, Valodu Māja, Cesvaines kultūras veicināšanas biedrība un Jumava stendos. Upe tuviem un tāliem priecēs ar latviešu mūzikas ierakstiem CD un vinilplatēs, bet karšu veikalā Jāņa Sēta varēs atrast gan grāmatas, gan kartes ceļojumu plānošanai.

Visas dienas garumā būs iespēja baudīt garšīgu maltīti un dzērienus kādā no kvartāla kafejnīcām: Ezītis miglā, Miit kafē, Tallinas pagalms un Angārs, bet ap plkst. 16.00 un plkst. 17.00 kā ķirsītis uz kūkas tirdziņa apmeklētājiem būs iespēja novērtēt latviešu nacionālās operas Baņuta āra skatu performances Latvijas mākslinieku un Berlīnes laikmetīgā teātra Hauen und Stechen mākslinieku izpildījumā. Iepriekš reģistrējoties brīvbiļetei https://ej.uz/operabanuta  (vietu skaits ierobežots), visu izrādi varēs noskatīties TJZK angārā.

Pasākumu organizē Latvijas Grāmatizdevēju asociācija sadarbībā ar Tallinas ielas kvartālu.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja