Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Sērijā Jaunā klasika Latvijas Rakstnieku savienība laidusi klajā Pētera Sautera romānu Neliec mani mierā. A love story

Latvijas Rakstnieku savienība laidusi klajā devīto grāmatu sērijā Jaunā klasika – igauņu rakstnieka Baltijas Asamblejas balvas laureāta Pētera Sautera (Peeter Sauter) romānu Neliec mani mierā. A love story, informēja LRS pārstāvji.

Jaunās klasikas tapšanā iesaistīti labākie Latvijas tulkotāji un grāmatu mākslinieki. Visas sērijas un arī konkrētā izdevuma dizainu radījis Aleksejs Muraško. Romānu no igauņu valodas tulkojusi Maima Grīnberga. Īpaši šim izdevumam priekšvārdu rakstījusi pazīstamā igauņu dzejniece un rakstniece Mārja Kangro, kuras dokumentālo romānu Stikla bērns latviski publicējis Jāņa Rozes apgāds.

Sērijā izdotā Baltijas Asamblejas balvas laureātu proza nebeidz pārsteigt ar savu daudzveidību. Pēc Jāna Kaplinska, Lēlo Tungalas un Donalda Kajoka darbu tulkojumiem šķiet – tas nevar būt, tomēr Pētera Sautera romānam ir visas iespējas kļūt par vēl pieprasītāku un apspriestāku lasāmvielu, par ko liecina lielā publikas interese un dzīvā reakcija par šī teksta fragmentu lasījumiem festivālā Prozas lasījumi.

Mārja Kangro raksta: “Par ko tad stāsta Neliec mani mierā? Īsumā: par alkoholu mīloša pusmūža rakstnieka samierināšanos ar pasauli, līdzcilvēkiem un sevi. Darbība notiek Igaunijas Rakstnieku savienībai piederošajai tā sauktajā “nabaga rakstnieku namā” netālu no Tallinas centra. Tā ir brūna divstāvu koka māja, kurā ļoti lēti tiek izīrēti dzīvokļi tiem savienības biedriem, kuriem ir problēmas ar apdzīvojamo platību.”

Dzejnieces teiktajam jāpiebilst – romāna apakšvirsrakstā ir teikts “a love story”, tāpēc pārsteigumu šajā darbā netrūks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja