Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

LTV un LBF arī šogad aicina piedalīties akcijā Nepaej garām!

Latvijas televīzija (LTV) un Latvijas Bērnu fonds (LBF), turpinot 2009. gadā aizsākto tradīciju, arī šogad decembrī aicina sabiedrību piedalīties akcijā Nepaej garām, kuras mērķis ir palīdzēt vardarbībā cietušiem bērniem.Akcija _Nepaej garām _notiks piektdien, 14. decembrī, Rīgas Stradiņa universitātē.

LTV1 tiešraidē pasākums būs skatāms pulksten 19.30 un 21.15.Par akcijas laikā saziedotajiem līdzekļiem plānots organizēt rehabilitācijas nometnes, kurās psihologi, pedagogi palīdzēs vardarbībā cietušiem bērniem, atveseļos viņus fiziski un garīgi, līdzēs iekļauties sabiedrībā kā līdzvērtīgiem un mīlētiem. Atbalsts vajadzīgs arī krīzes centriem un audžu ģimenēm, kas pieņēmušas vardarbībā cietušus bērnus.Septiņos Latvijas krīzes centros šogad rehabilitēti 1108 bērni, pērn 941. Visvairāk no vardarbības cietuši 7 līdz 15 gadus veci bērni, visbiežāk tā ir emocionāla vardarbība, kurai seko vecāku nolaidība, fiziska un seksuāla vardarbība."Manos piecpadsmit gados nav bijis neviena cilvēka, tuvinieka, pie kura pieiet, lūgt palīdzību, izstāstīt, kā jūtos... Pirmo reizi mani uzklausīja skolotāja krīzes centrā!"Šos vārdus akcijas Nepaej garām videomateriālā, kas ierakstīts kādā Latvijas krīzes centrā ģimenēm ar bērniem, saka piecpadsmit gadus vecs zēns.LTV un LBF kopīgi organizētās akcijas koncerta pirmajā daļā dziedās bērnu ansamblis Kolibri, vokālā studija _Zvaigžņu sala _un soliste Ginta Krievkalna, piedalīsies koklētāja Laima Jansone, dejos Dzintariņš un muzicēs Mūzikas akadēmijas studenti. Otrajai daļai plašu programmu ir sagatavojis komponists Jānis Lūsēns, tajā dziedās Kristīne Zadovska, Ance Krauze, Ieva Sutugova, Andris Ērglis, Uģis Roze, Zigfrīds Muktupāvels un Ģirts Ķesteris.Turklāt akcijas otrajā daļā būs skatāmi arī patiesi un skarbi no vardarbības cietušu, fiziski pazemotu anonīmu jauniešu video stāsti. Akciju vadīs LTV moderators Uģis Joksts.LTV un LBF pirmo reizi aicināja sabiedrību uz akciju Nepaej garām 2009. gada Ziemassvētkos. Ir grūti atzīt un pieņemt, ka joprojām mums līdzās ir bērni, pusaudži, jaunieši, kas cieš no līdzcilvēku, ģimenes locekļu, vistuvāko cilvēku fiziskas un emocionālas vardarbības. Tāpēc atkal jāuzrunā sabiedrība, jālūdz ieskatīties dziļāk līdzcilvēkos, iespējams kaimiņos un arī pašiem savās domās, sirdīs un jāaicina palīdzēt, ieraudzīt, nepaiet garām problēmai, kas ir tik smaga un nepieņemama.Tuvojoties Ziemassvētkiem cilvēki ģimenēs, darba vietās pārdomā gadu, izvērtē notikušo, šis ir brīdis, kad ieklausīties līdzcilvēkos un sniegt palīdzību. Iespējams, jūs varat atvēlēt vienu latu vai sadzirdēt krīzes centra lūgumu pēc kādas praktiskas lietas, varbūt sava uzņēmuma Ziemassvētku dāvanu sadarbības partnerim šogad vērts pārvērst ziedojumā, kas adresēts no vardarbības cietušu bērnu atbalsta programmai. Iespēju atbalstīt ir daudz!_Nepaej garām _vardarbībai! Palīdzi arī tad, ja bērns to neprasa. Atbalsti ziedojot! Piezvanot pa tālruni 90006484, ziedosi vienu latu vardarbībā cietušo bērnu atveseļošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja