Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Eiropas kinoteātri draud boikotēt Bērtona “Alisi Brīnumzemē”

5.martā pirmizrādi Londonā piedzīvos režisora Tima Bērtona fantāzijas filma 3D formātā “Alise Brīnumzemē” (Alice in Wonderland). Taču, iespējams, daudzviet Eiropā to nemaz neizrādīs – vairākas lielās kinoteātru ķēdes saniknojis filmas izdevēju “Walt Disney Studio” lēmums paātrināt filmas DVD izdošanu, tāpēc tiek draudēts ar pilnīgu filmas boikotēšanu, raksta “Financial Times”.

Lielo kinoteātru sašutumu izraisījis Disneja studijas plāns filmas DVD izdot jau 13 nedēļas pēc pirmizrādes iepriekš nolemto 17 nedēļu vietā. Studija šādi rīkoties nolēmusi, jo pēdējā laikā dramatiski samazinājušies DVD pārdošanas rādītāji. Taču kinoteātru ķēžu īpašnieki to uztver kā viņu interešu neievērošanu un uzskata, ka ātrāka DVD izdošana samazinās  biļešu pārdošanu.“Disneja studija nepilda darījuma nosacījumus”, izteicies kompānijas “Pathe” un Nīderlandes nacionālās kinoteātru īpašnieku apvienības pārstāvis Jourijs Bredevolds (Youry Bredewold). Viņš norādījis, ka pastāv vienošanās starp kino izplatītājiem un kinoteātru īpašniekiem, kas paredz – filmas DVD iznāk ne agrāk kā četrus mēnešus pēc tās pirmizrādes kinoteātrī.J.Bredevolds arī apgalvojis, ka vismaz 80% Nīderlandes kinoteātru filma “Alise Brīnumzemē” netiks demonstrēta. “Šī lēmuma rezultātā mēs zaudēsim naudu. Mēs gaidījām, ka šī filma kļūs par vienu no populārākajām 2010.gadā. Taču esam nolēmuši, ka šādā veidā ir jāpaziņo kino industrijai – ja jūs neievērojat mūsu noteikumus, mēs neizrādīsim jūsu filmas,” pavēstījis J.Bredevolds. Pagaidām vēl nav skaidrs, kā reaģēs Lielbritānijas kinoteātru īpašnieki, taču, ja arī viņi  nolems boikotēt filmu, tas pamatīgi ietekmēs gan “Disneja” studijas ienākumus, gan filmas vispārējos kases ieņēmumus.  Lielbritānijas kinoteātru īpašnieku asociācijas vadītājs Fils Kleps (Phil Clapp) jau izteicies, ka līdz šim spēkā esošā vienošanās par DVD izdošanu ne ātrāk kā četrus mēnešus pēc pirmizrādes bijusi izdevīga gan kinoteātru īpašniekiem, gan filmu izplatītājiem. Viņš arī piebildis, ka jebkādas atkāpes no šīs vienošanās var izraisīt negatīvas sekas.Savukārt “Disneja” studija cenšas kliedēt filmu izrādītāju bažas apgalvojot, ka “mums visiem ir svarīgi saglabāt veselīgu filmu izrādīšanas tirgu un mājas video pārdošanas rādītājus”.

Kā Diena.lv jau rakstīja iepriekš, Tims Bērtons filmā "Alise Brīnumzemē" sapulcējis krāšņu aktieru ansambli - līdz ar titullomas attēlotāju jauno aktrisi Miu Vasikovsku tajā piedalīsies arī Džonijs Deps, Helēna Bonema - Kārtere, Kristofers Lī un Anna Hetaveja, kā arī daudzi citi pazīstami aktieri.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja