Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Zelta globusa balvai izvirzīta arī viena igauņu filma

11. decembrī Beverlihilsā, ASV, paziņotas 72. _Golden Globe/Zelta globuss _balvas nominācijas 25 kategorijās. Starp labākajām ārzemju filmām iekļuvis arī igauņu darbs _Mandarīni/Manderiinid._ Filma stāsta par karu Abhāzijā 90. gados.

Kategorijā uz balvu kandidē arī poļu izcelsmes režisora Pāvela Pavļikovska Idu, zviedru Force Majeure, Izraēlas Gett: The Trial of Viviane Amsalem un krievu režisora Andreja Zvjaginceva filmu Leviatāns/Leviathan.

Par nomināciju līderi kļuvusi režisora Alehandro Gonsaless Injarritu (Bābele, 21 grams, Biutiful) filma Putncilvēks/Birdman. Filma balvai izvirzīta septiņās kategorijās - labākā komēdija, labākais režisors, labākais aktieris (Maikls Kītons), labākā aktrise otrā plāna lomā (Emma Stouna), labākais aktieris otrā plāna lomā (Edvards Nortons), labākais scenārijas un labākais skaņu celiņš.

Putncilvēkam ar piecām nominācijām katrai seko filmas Puikas gadi/Boyhood un The Imitation Game. 

Uz aizvadītā gada labākās filmas titulu pretendē režisora Ričarda Linkleitera Puikas gadi, Beneta Millera Foxcatcher, britu filma The Imitation Game, filma Selma par Martinu Luteru Kingu un cilvēktiesību kustību ASV, Džeimsa Marša filma Teorija par visu/The Theory of Everything.

Labākās aktrises balvai izvirzītas Džuliana Mūra (Still Alice), Rosamunda Paika (Neatrodamā/Gone Girl), Rīza Viterspūna (Mežone/Wild), Felicita Džonsa (Teorija par visu), Dženifere Anistone (Cake). Labākie aktieri aizvadītajā gadā bijuši Edijs Redmeins (Teorija par visu), Stīvs Karels (Foxcatcher), Benedikts Kamberbačs (The Imitation Game), Deivids Ojelovo (Selma).

Kā labākās komēdijas balvai izvirzītas filmas - Into the Woods ar Merilu Strīpu galvenajā lomā, Vesa Andersona Viesnīca Diženā Budapešta, St. Vincent ar aktieri Bilu Mareju un britu komiskā drāma Pride.

Par labākajām aktrisēm komēdijās atzītas Džuliana Mūra par lomu Deivida Kronenberga filmā Karte uz zvaigznēm/Maps to the Stars, Eimija Adamsa (Big Eyes), Emilija Blanta (Into the Woods), Helēna Mirena (The Hundred Foot Journey) un Kvavenžana Volesa (Annie). Labākā komēdijas aktiera titulam kopā ar Maiklu Kītonu un Bilu Mareju izvirzīti Reifs Fainss (Viesnīca Diženā Budapešta), Kristofs Valcs (Big Eyes), Žoakins Fēnikss (Inherent Vice).

Visas nominācijas šeit:

Zelta globusa balvas ieguvējus apbalvos 11. janvārī. Svinīgo ceremoniju vadīs aktrises Tīna Feja un Eimija Polere.

Zelta globuss ir otra prestižākā kino balva ASV. To kopš 1944. gada piešķir Holivudas ārvalstu preses asociācija (HFPA).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja