Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Spēlfilma Bedre atklāj kino sezonu Vācijā, startē Šanhajā un iekļūst HBO Europe kolekcijā

Režisores Daces Pūces spēlfilma Bedre pēc Lībekas kinofestivāla (Nordische Filmtage Lübeck) ieteikuma kļuvusi par atklāšanas filmu no jauna atvērtajos kinoteātros Lībekā. Jau jūnijā filma būs skatāma arī prestižajā Šanhajas filmu festivālā, programmā Spectrum: Alternatives. Tikmēr tiesības izrādīt filmu Eiropas valstīs iegādājusies starptautiskā televīzijas un interneta platformu (VOD) grupa HBO Europe, informāja filmas pārstāvji.

Vācijas pilsētā Lībekā kopš 16. maija svētdienās atkal atvērti kinoteātri, kur īpaša projekta ietvaros līdz 20. jūnijam tiks demonstrētas filmas no Lībekas kinofestivāla repertuāra. Kā atklāšanas filmu festivāla vadība izvēlējusies latviešu režisores Daces Pūces spēlfilmu Bedre, kas pērn kļuva par šī festivāla Grand Prix ieguvēju. Pēc filmas seansa 16. maijā skatītājiem bija iespēja tiešsaistē tikties ar režisori Daci Pūci un producenti Kristeli Pudani. 

"Bedre ir ievērojama debija, un tā ir pelnīti ieguvusi festivāla galveno balvu. Aizkustinošais un mūžīgais stāsts, kas iedzīvināts pārliecinošā ansambļa izrādē, ir iedvesmojis arī mūsu skatītājus. Tagad ir pienācis laiks iekarot kinoekrānus pašu mājās un visā pasaulē. Mēs turam īkšķus par to!" saka Tomass Hailers (Thomas Hailer), Lībekas kinofestivāla mākslinieciskais vadītājs.

Filma iekļauta arī prestižā Šanhajas filmu festivāla programmā Spectrum: Alternatives līdzās filmām no Austrijas, Beļģijas, Filipīnām, Francijas, Indijas, Irānas, Kanādas, Krievijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Somijas, Spānijas un Turcijas.

Kā iepriekš ziņots, Daces Pūces spēlfilma jau ir piedalījusies vairākos prestižos starptautiskos festivālos: Melnās naktis (Tallinn Black Nights Film Festival / PÖFF, Igaunija), Nordische Filmtage Lubeck (Vācija, Grand Prix), Labāko krāsu korekciju mākslinieku festivālā Maskavā (Krievija), Santabaras Starptautiskajā filmu festivālā (ASV), Jeonju Starptautiskajā filmu festivālā (Dienvidkoreja) u. c.

Filma Bedre tapusi pēc Janas Egles stāstu motīviem un stāsta par desmitgadīgo Markusu, kuram jāpielāgojas jaunai dzīvei laukos pie omes. Pēc incidenta ar kaimiņu meiteni Emīliju ciema iedzīvotāji uz zēnu sāk lūkoties ar neiecietību un aizdomām, līdz nejaušības rezultātā Markuss patvērumu un draudzību rod pie noslēpumainā vientuļnieka Jūrnieka, kurš dzīvo meža nomalē.

Jau iepriekš ziņots, ka pirmizrādi Latvijā filma Bedre piedzīvos šī gada rudenī.

Režisores Daces Pūces debijas spēlfilma pulcējusi izcilu aktieru ansambli: filmā piedalās Dace Eversa, Indra Burkovska, Inese Kučinska, Aigars Vilims un Egons Dombrovskis, un viena no lomām uzticēta godalgotajai Polijas aktrisei Agatai Buzekai. Savukārt desmitgadīgā Markusa lomā iejuties jaunais aktieris Damirs Onackis. Filmas radošajā komandā ir scenārija autori Dace Pūce, Monta Gāgane un Pēteris Rozītis, operators Gatis Grīnbergs, māksliniece Laura Dišlere, montāžas režisors Jussi Rautaniemi, producentes Kristele Pudane un Elīna Jozauska. Filmas mūzikas autors ir Valters Pūce, mūzikas mikss – Normunds Šnē, skaņu režisors – Varis Kurmiņš. Mūzikas ierakstā piedalījušies Sinfonietta Rīga mūziķi un Rīgas Doma zēnu koris Mārtiņa Klišāna vadībā. Filmā skan arī dāņu komponistes Cecīlijas Noeras (Cecilie Noer) skaņdarbs Ouvre. Filma tapusi ar Nacionālā kino centra finansiālu atbalstu. Latvijā to izplata kinoprojekts Spektrs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja