Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Skaties kino un brauc uz Briseli

Kinoteātris Splendid Palace sadarbībā ar jauniešu organizāciju Jest; aicina skolas vecuma jauniešus apmeklēt divus kinolektorija Cikls skolu jaunatnei: Eiropas kinolektorijs seansus un piedalīties viktorīnā Ko tu zini par Eiropas kino? Viktorīnas uzvarētājs saņems galveno balvu – braucienu visai klasei un diviem pedagogiem uz Eiropas Parlamentu Briselē.

 Atklājot jaunu kinolektoriju Cikls skolu jaunatnei: Eiropas kinolektorijs, kinoteātris aicina jauniešus no 15 līdz 19 gadu vecumam uz lielā ekrāna noskatīties divas 2019. gadā Eiropā veidotas filmas. Viena no tām ir Eiropas LUX kino balvas ieguvēja 2019. gadā – režisores Teonas Strugaras Mitevskas filma Dievs eksistē, viņa vārds ir Petrunja. LUX laureāte – Ziemeļmaķedonijas, Beļģijas, Slovēnijas, Horvātijas un Francijas kopražojuma filma – stāsta par jaunu sievieti bezdarbnieci, kura pareizticīgo reliģiskās ceremonijas laikā nejauši uzvar sacensībās par krustu. Viņai pēkšņi ir piekļuve reliģiskām tradīcijām, kuras parasti ir vīriešu privilēģija. Filma tiek uzskatīta par nozīmīgu ieguldījumu konservatīvo sabiedrību feministu cīņā. Otra piedāvātā filma – jau daudz aprakstītais Kannu kinofestivāla programmā iekļautais režisora Jura Kursieša Latvijas mūsdienu sociālais trilleris Oļegs.

Abas kinolektorija filmas ir kvalitatīva un mūsdienīga Eiropas kino paraugi. Dažādos kontekstos filmas aplūkojamas arī vairākos mācību priekšmetos, kas iekļauti pamatskolas un vidusskolas programmā, tajā skaitā politikā un tiesībās, kulturoloģijā un ekonomikā. Katra kinolektorija sākumā ar 30 minūšu garu ievadlekciju uzstāsies pieredzējis kino nozares speciālists, skatītājiem piedāvājot ieskatu darba autora/režisora biogrāfijā, filmas problemātikā un tematikā, audiovizuālajos izteiksmes līdzekļos, kā arī filmas nozīmē mūsdienu Eiropas kino kontekstā.

Kinolektorija seansi: 19. februārī plkst. 14 filma Oļegs, lektore – producente Alise Ģelze (Tasse Film), 1. aprīlī plkst. 14 – filma Dievs eksistē, viņa vārds ir Petrunja, lektore – kinokritiķe un kinoteātra Splendid Palace kuratore Daira Āboliņa. Kinolektorija noslēguma seansā 1. aprīlī notiks viktorīna Ko tu zini par Eiropas kino? un tiks izspēlēta balva – iespēja visai klasei un diviem pavadošajiem pedagogiem doties uz Briseli un iepazīt darbu Eiropas Parlamentā laikā no 22. līdz 24. aprīlim. Viktorīnā varēs piedalīties skolēni no 15 līdz 19 gadu vecumam, kuri būs apmeklējuši kinolektorija Cikls skolu jaunatnei: Eiropas kinolektorijs abus seansus.

Cena par divu lektoriju apmeklējumu (ieskaitot divus filmu seansus) vienam skolēnam – deviņi eiro, bet pavadošajam skolotājam ieeja ir bez maksas.

Skolēnu grupas var pieteikt, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai zvanot pa tālruni 67181145.

Plašāk: www.splendidpalace.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja