Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sākas franču kino festivāls tiešsaistē. Latvijā filmas var skatīties bez maksas

Piektdien, 14. janvārī, sāksies divpadsmitais ikgadējais franču kino festivāls tiešsaistē MyFrenchFilmFestival – vienu mēnesi visā pasaulē varēs noskatīties trīsdesmit pilnmetrāžas filmu un īsfilmu. Latvijā visas filmas būs pieejamas bez maksas

Filmām tiks nodrošināti titri desmit valodās (vācu, angļu, spāņu, franču, itāļu, poļu, portugāļu, krievu, korejiešu un japāņu valodā). Programmu veido septiņas tematiskas sadaļas: French & Furious (jaunākās paaudzes autorkino), Bold Youth (jaunatnes enerģijas izpausmes daudzveidība), Troubled Identities (sevis un dzīves jēgas meklējumi), A Cinema of Desire (mīlestības, iekāres un jutekliskuma atmodināšana), Night Tales (cilvēku pārvērtības posmā no krēslas līdz rītausmai), Voyage, Voyage (ceļojumi laikā un telpā, jaunu horizontu atklāšana) un Kids Corner (daudzsološu režisoru, kinoskolu absolventu animācijas īsfilmas bez vārdiem mazākajiem skatītājiem).

No klasikas darbiem šoreiz tiek piedāvāta Žana Žaka Anno drāma Mīļākais/L’amant (1992), kuras pamatā ir Margeritas Dirasas romāns. Programmā galvenokārt ir iekļautas pēdējo gadu filmas, kas izrādītas Kannu, Berlīnes, Venēcijas, Sansebastjanas, Lokarno, Toronto, Klermonferānas un Ansī festivālā.

Daudziem no šiem darbiem tiešsaistes festivāls ir labākā iespēja sasniegt skatītājus. Īsfilmas visā pasaulē ir skatāmas bez maksas. Daudzās valstīs un teritorijās viss festivāla saturs ir pieejams par brīvu – Āfrikā, Latīņamerikā, Rumānijā, Polijā, bijušās PSRS republikās, Dienvidaustrumāzijā un Dienvidkorejā. Citur par pilnmetrāžas filmu skatīšanos tiek iekasēta maksa (1,99 eiro par vienu filmu, 7,99 eiro – par visām).

Desmit pilnmetrāžas filmu un desmit īsfilmu piedalīsies konkursa programmā. Savus laureātus noteiks starptautiska profesionāļu žūrija (balva ­– 15 000 eiro filmas režisoram, producentam un izplatītājam ārvalstīs) un kritiķu žūrija. Festivāla noslēgumā tiks pasniegta arī skatītāju simpātiju balva.

Festivālu rīko organizācija UniFrance, kas ir atbildīga par Francijas kino un televīzijas produkcijas popularizēšanu pasaulē. 2021. gada MyFrenchFilmFestival piedāvātās filmas 200 valstīs mēneša garumā ir skatītas 13 miljonu reižu. Kad festivāls tika izveidots, neviens nenojauta, ka divpadsmit gadu vēlāk kinoteātru darbība būs ierobežota un tiešsaistes formāts kļūs ne tikai par mūsdienīgu franču kino popularitātes veicināšanas instrumentu, bet arī par efektīvāko kanālu, kas filmu radītājiem ļaus sasniegt auditoriju jebkurā pasaules malā. MyFrenchFilmFestival modelis ir dzīvotspējīgs, tehnoloģiski noslīpēts un lietotājiem draudzīgs: skatītājiem ir jāatver festivāla mājaslapa, jāreģistrējas – un seanss var sākties (var izmantot arī festivāla partneru platformas).

"Pašreizējā situācijā, kurā esam jau divus gadus, šis festivāls ļauj izplatīt filmas pēc iespējas plašākai auditorijai. Digitālās tehnoloģijas palīdz pārvarēt robežas un jebkuru attālumu, lai sasniegtu skatītājus viņu mājās. Esam pārliecināti, ka festivāls apmierinās skatītāju apetīti pēc franču kino un veicinās viņu atgriešanos kinoteātros, kas joprojām ir neaizstājama galvenā vieta, kur atklāt filmas," uzsver UniFrance vadītāji Seržs Tubiana un Daniela Elstnere.

Filmas festivāla mājaslapā un vēl septiņdesmit digitālajās platformās (to vidū ir Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play un Mubi) būs skatāmas līdz 14. februārim.

Informācija: www.myfrenchfilmfestival.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja