Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Publicēts drīzumā gaidāmās filmas Mīlulis treileris

Tallinas kvartālā 3. augustā pirmizrādi piedzīvoja režisora Staņislava Tokalova rudenī gaidāmās spēlfilmas Mīlulis.

"Filma Mīlulis uzdod nozīmīgus jautājumus par veselu paaudzi, kas dzimusi, augusi un pieaugusi reizē ar atjaunoto Latviju. Tā ir pirmā kapitālismā izaugusī paaudze, kuras vērtību sistēmas augšgalā ir karjera, nauda, vara. Un pirmā paaudze, kuras identitāti veidojuši un joprojām veido sociālie tīkli. Vienlaikus šī paaudze meistarīgi prot kļūt par mīluļiem – draugu un paziņu lokā, darbavietās u. c. Bet vai būt mīlulim nozīmē būt patiešām mīlētam? Un vai tas nozīmē prast mīlēt pašam? Šie ir jautājumi, par kuriem ar filmas palīdzību mēs gribam likt aizdomāties ikvienam, bet jo īpaši pašiem mīluļu paaudzes pārstāvjiem. Tāpēc arī filmas treileri pirmajiem gribējām parādīt mīluļiem vietā, kur viņi pulcējas, lai svinētu dzīvi," par filmas Mīlulis treilera neparasto pirmizrādi stāsta filmas režisors Staņislavs Tokalovs.

Līdzās treilera pirmizrādei zaļumballes viesiem bija iespēja noskatīties arī humorista Aleksandra Guzenko stāvizrādi Mīluļu cepiens, kas asprātīgā veidā ar satīru un ironiju spilgti izgaismoja mīluļu paaudzes gaišās un tumšās puses.

Filmas Mīlulis galvenais varonis ir Matīss – gados jauns, mērķtiecīgs karjerists, topošais maksātnespējas administrators. Dienā, kad Matīss piedzīvo traģēdiju – nomirst viņa mīļotā sieviete, viņš paliek viens ar mīļotās meitu un dārgu īpašumu. Filmas stāsts ir par jaunu vīrieti, kurš nespēj vai neprot veidot mīlestībā balstītas, jēgpilnas attiecības ar citiem cilvēkiem. Tikai saskarsme ar desmit gadus veco meiteni Paulu, par kuru galvenajam varonim pēkšņi jāuzņemas atbildība, viņā kaut ko dziļi satricina un ļauj ieraudzīt sevi citām acīm, lēnām gaistot pašpārliecinātības bravūrai. Matīss un Paula kopā spiesti pārdzīvot tuva cilvēka nāvi un saprast, ko tas katram no viņiem nozīmē.

Staņislavs Tokalovs – filmas režisors un scenārija līdzautors atzinis, ka scenārija atspoguļojis arī personīgās dzīves notikumus. Filmas darbība norisinās 2016. gadā. Kā norāda filmas veidotāji, galvenā varoņa vērtības, pasaules redzējums, veids, kā tiek veidotas attiecības, un arī piedzīvotās morālās dilemmas ir sevišķi labi pazīstamas paaudzei, kas dzimusi līdz ar Latvijas neatkarības atjaunošanu – mūsdienu trīsdesmitgadniekiem, ko pamatoti varētu dēvēt par mīluļu paaudzi.

Filmas galvenā varoņa Matīsa tēlā iejuties jaunais aktieris Kārlis Arnolds Avots, kuram šī ir debija spēlfilmā. Desmit gadus veco Paulu atveido Paula Labāne, viņas mātes lomā – Kristīne Krūze. Citās lomās skatītāji varēs vērot virkni pazīstamu aktieru – Andri Keišu, Indru Rogu, Gundaru Āboliņu, Regnāru Vaivaru, Elīnu Vasku, Uldi Anži, Jāni Jarānu, Jāni Kirmušku, Madaru Keidžu u. c.

Filmas producente ir Aija Bērziņa (studija TASSE FILM), operators – Oļegs Mutu (Rumānija), māksliniece – Laura Dišlere, kostīmu māksliniece – Dace Sloka, grima māksliniece – Ilze Trumpe, montāžas režisors – Stefan Stabenow (Vācija), skaņu režisors – Matis Rei (Igaunija).

Filma tapusi kopprodukcijā ar Igaunijas filmu studiju STELLAR FILM un Rumānijas studiju AVANPOST MEDIA. Filmas tapšanu atbalsta Latvijas Nacionālais kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, Igaunijas Filmu institūts (Eesti Filmi Instituut), kā arī Radošā Eiropa MEDIA.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja