Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pabeigta Matīsa Kažas viena kadra filmas Ūdens garša uzņemšana

Turpinot filmizrādē Kino un mēs iestrādāto viena kadra filmas principu, režisors Matīss Kaža ar savu komandu pabeidzis darbu pie jaunākā kino projekta Ūdens garša filmēšanas. Scenārija autori ir visi filmā iesaistītie aktieri un režisors, informēja producente Dace Siatkovska.

Apvienojot modernisma kino elementus un teātrim raksturīgo vides nosacītību, Matīsa Kažas gaidāmā filma būs refleksija par tām konstrukcijām, kas nosaka un ietekmē mūsu izvēles šābrīža realitātē. Ūdens garša ielūkojas kādas ietekmīgas ezotēriskas organizācijas aizkulisēs. Biedrības vadītājs ir noslēpumainais Meistars (Vilis Daudziņš), kurš, izmantojot digitālā laikmeta iespējas un publicējot pretrunīgus viedokļus, iemantojis plašu sekotāju loku ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.

Meistara biedrība grasās pārcelties uz vairākus miljonus vērtu jaunu kompleksu, kurā cilvēki ar īpaši strukturizēta ūdens palīdzību varēs "attīrīt sevi no informatīvā piesārņojuma". Kad žurnāliste Katrīna (Iveta Pole) uzzina par shēmām, kas stāv aiz Ūdens māju projekta, viņa nolemj to izmeklēt un sabiedrību informēt par patiesībā notiekošo. Taču Meistara ūdens biedrībā aktīvi iesaistās Katrīnas meita, influencere Zane (Alise Dzene), kura ir pārliecināta par ūdens īpašo spēku.

Tāpat kā komēdija Kino un mēs, arī Ūdens garša uzņemta vienā nepārtrauktā kadrā, taču daudz sarežģītākā uzstādījumā. Divdesmit trīs dekorācijas divās neatkarīgās filmēšanas vietās, kurās seši aktieri aptuveni stundas un četrdesmit minūšu laikā izspēlē visu filmu no sākuma līdz beigām, – tas ir nopietns pārbaudījums gan aktieriem, gan filmas tehniskajam personālam, jo vismazākā kļūda nozīmē atgriešanos pašā sākumā. Pēc vairāku mēnešu ilga mēģinājumu procesa un četrām filmēšanas dienām īstais dublis beidzot ir nofilmēts.

"Šis darbs ir mūsu refleksija par to ārkārtīgi sašķelto pasauli, kurā šobrīd dzīvojam. Arī par to, cik lielā mērā mēs esam brīvi savā gribā, cik lielā – atkarīgi no struktūrām, kas netiešā veidā nosaka mūsu vārdus un rīcību," stāsta filmas režisors Matīss Kaža. "Mēs daudz strādājam ar modernisma kino elementiem – tekstualitāti, vides nosacītību, aktierisku atsvešinājumu. Kamera Ūdens garšā ir tāds kā  septītais aktieris un pilda daudzas un dažādas lomas. Piemēram, ir aina, kurā kamera tiek piekauta, ir aina, kurā tā kļūst par varones videobloga kameru, un tā tālāk," papildina operators Aleksandrs Grebņevs.

Lomas filmā Ūdens garša atveido Iveta Pole, Vilis Daudziņš, Andris Keišs, Alise Dzene, Gerds Lapoška un Jānis Skutelis.

Šajā projektā sadarbojas filmu studijas Fenixfilm un Deep Sea Studios, Ģertrūdes ielas teātris un Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālā Filmu skola. Filmas producenti ir Matīss Kaža un Dace Siatkovska, operators – Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks – Kaspars Kauliņš, kostīmu un grafiskā māksliniece – Ieva Kauliņa, grimamāksliniece – Beata Rjabovska, skaņu režisors – Aleksandrs Vaicahovskis.

Filmas ražošanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogramma KultūrElpa. Uz ekrāniem darbs gaidāms 2021. gada nogalē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja