Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas kinoteātros būs skatāma igauņu režisora Elmo Nīganena filma Aptiekārs Melhiors

No 1. septembra kinoteātros visā Latvijā būs skatāms igauņu režisora Elmo Nīganena viduslaiku krimināltrilleris Aptiekārs Melhiors, kas balstīts Indreka Harglas populārā romāna Aptiekārs Melhiors un Olevistes baznīcas noslēpums motīvos. Filma ir Latvijas, Igaunijas, Vācijas un Lietuvas kopražojums

Daļēji šī filma uzņemta Latvijā, tās radošajā komandā ir arī Latvijas kinoprofesionāļi un aktieri, demonstrēšanai kinoteātros filma dublēta latviešu valodā.

Viduslaiku Tallinā tiek noslepkavots augsts ordeņa bruņinieks, slepkava nocirtis upurim galvu un piebāzis muti ar monētām. Nākamajā dienā sabrūk vecā klostera siena un notiek vairākas slepkavības, kas pārsteidz visu pilsētu. Brīvmūrnieku vecākajam, kurš laboja sienu, tāpat nocirsta galva un līdzīgi piepildīta mute ar monētām, priesteris un mūks ir noindēti. Tiesnesis Dorns nolemj iesaistīt aptiekāru Melhioru šī nozieguma izmeklēšanā. Viņš atklāj, ka bruņinieks, kurš it kā ieradies šeit nejauši, patiesībā meklējis noslēpumaino "Tallinas gūstekni", taču nezināmu iemeslu dēļ meklējis viņu nevis cietumā, bet gan dominikāņu klosterī. Vai aiz visām slepkavībām slēpjas viens slepkava vai arī ir vēl kāds, kurš atdarina noziegumus, lai slēptu savas pēdas? Melhiors saprot, ka noslēpuma atrisinājums slēpjas jautājumā - kas ir noslēpumainais Tallinas gūsteknis?

Igauņu rakstnieka Indreka Harglas populārie romāni par aptiekāru Melhioru ir tulkoti somu, ungāru, franču, vācu valodā, arī Latvijas lasītāji iecienījuši apgāda Zvaigzne ABC izdevumus Maimas Grīnbergas tulkojumā. Šogad grāmata Aptiekārs Melhiors un Olevistes baznīcas noslēpums ir piedzīvojusi atkārtotu izdevumu, tā noformējums ir īpaši veltīts filmai.

Igaunijā jau radītas trīs filmas par aizraujošajiem notikumiem aptiekāra Melhiora dzīvē, katru no tām kinoteātros apmeklējuši vairāk nekā 100 000 skatītāju. Pirmās filmas Latvijas pirmizrāde paredzēta 30. augustā, no 1. septembra filma būs skatāma kinoteātros visā Latvijā. Filma dublēta latviešu valodā, tai ir nodrošināti subtitri angļu valodā.

Filmas režisors ir Elmo Nīganens, kurš pazīstams arī Latvijā (spēlfilmas Vārdi marmorā (2002) un 1944 (2015), iestudējums Zeme un mīlestība Nacionālajā teātrī, 2012). Filmas māksliniece un kostīmu māksliniece ir Kristīne Jurjāne (mākslinieka darbs – kopā ar igauņu kolēģi Matisu Mēsalu), par šo darbu viņa tika nominēta Igaunijas Nacionālajai kino un televīzijas gada balvai EFTA.

Galvenās lomas atveido igauņu aktieri Mertens Metsavīrs, Mārja Johanna Megi un Alo Kerve, epizodiskās lomās ir redzami Latvijas aktieri Juris Strenga un Gatis Gāga. Filmēšana notika dažādās vietās Igaunijā un Latvijas kinopilsētā Cinevilla.

Ar visu filmas komandu un treileri var iepazīties filmas oficiālajā mājaslapā melhiors.lv

Filmu ir producējušas kompānijas Nafta Films (Igaunija), Taska Film (Igaunija), Film Angels Productions (Latvija), Hansa Film (Igaunija), Maze Pictures (Vācija) un Inscript (Lietuva). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja