Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijā uzņemts režisora Mauro Borelli trilleris ar Mikija Rurka un Roberta Knepera piedalīšanos

Latvijā notikusi miliārā trillera Warhunt uzņemšana, kura tapšanā piedalījušās augsta līmeņa Holivudas zvaigznes – Mikijs Rurks, Roberts Knepers, režisors Mauro Borelli –, kā arī producenti un aktieri no Latvijas. Filma tapusi ar pūļa finansējuma platformas Crowdestor palīdzību un tajā ieguldīti 1,7 miljoni eiro, kas piesaistīti no vairāk nekā 2000 investoriem visā Eiropā, informēja filmas pārstāvji.

Filma Warhunt ir militārs trilleris par Otro pasaules karu, kurā līdzdarbojušies Holivudas un pašmāju kino nozares lietpratēji. Kinolentes ainas uzņemtas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kā arī Līgatnes mežos un alās, Bolderājā un citviet. Kopumā filmas Warhunt tapšanā Crowdestor investori ieguldīja aptuveni 1,7 miljonus eiro. Filmēšana ilgusi aptuveni pusgadu, un tikpat ilgu laiku aizņēmusi filmas montāža un apstrāde.

"Filma Warhunt, kas ir pilnībā radīta Latvijā, ļāva mums sastrādāties ar liela kalibra zvaigznēm no ASV. Šī filma ļaus nest Latvijas kino industrijas vārdu pasaulē, parādot mūsu aktieru, producentu un citu filmā iesaistīto speciālistu sniegumu. Jāatzīst, ka pandēmija, lai arī aizkavēja filmas nonākšanu uz lielajiem ekrāniem par pāris mēnešiem, ļāvusi mums to noslīpēt kā dārgakmeni. Laikā, kad Latvijā bija stingrāki epidemioloģiskie ierobežojumi, filmēšanu uz laiku pārtraucām. Šis laiks bija ļoti noderīgs, lai atskatītos uz līdz tam uzfilmēto materiālu, pielāgotu to un arī izlemtu, kā saplānot turpmākās filmēšanas, lai sasniegtu labāko rezultātu. Lai arī šī nebija mūsu pirmā pieredze ar pasaulslaveniem aktieriem, tieši par šo projektu esam īpaši lepni," stāsta Latvijas producentu apvienības Forma Pro Films producents Maksims Pavlovs.

Filmā piedalījies aktieris Mikijs Rurks, kas atpazīstamību ieguvis ar kinolentēm Dzelzs vīrs 2, Eņģeļa sirds un Cīkstonis. Viens no Warhunt aktieriem ir arī Roberts Knepers, kurš piedalījies tādās filmās kā Kurjers 3, Hitman un seriālā Izlaušanās. Filmas režisors ir Mauro Borelli, kurš līdz šim strādājis pie tādiem pasaules kases grāvējiem kā Zvaigžņu kari VIII, kā arī divām no Karību jūras pirāti filmām.  

Projektā līdzdarbojušies Latvijā pazīstami aktieri – Dainis Grūbe, Rihards Lepers, Jurijs Djakonovs un Ieva Segliņa. Filmas producenti ir Igors Proņins un Jūlija Zaiceva no Latvijas producentu apvienības Forma Pro Films. Viens no projekta priekšnosacījumiem filmas tapšanā bija vietējo producentu piesaiste, tieši tādēļ pieņemts lēmums filmu uzņemt Latvijā ar iespēju piesaistīt latviešu aktierus un citus filmas tapšanā iesaistītos speciālistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja