Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā desmito reizi norisināsies starptautiskais Manhetenas īsfilmu kinofestivāls

No 22. septembra līdz 2. oktobrim Latvijas pilsētās norisināsies 25. Starptautiskais īsfilmu festivāls Manhattan Short. Šogad festivāls Latvijā atzīmē savu 10 gadu jubileju, kam par godu pirmo reizi tika rīkots arī Latvijas jauniešu veidoto īsfilmu konkurss.

Rīgā kinofestivāla seansi notiks no 30. septembra līdz 2. oktobrim k/t Splendid Palace un k/t Ksuns. Jūrmalā, Liepājā, Cēsīs, Ventspilī, Valmierā, Siguldā, Daugavpilī un citās lielākajās Latvijas pilsētās festivāls norisināsies no 22. septembra līdz 2. oktobrim. Pirms Manhetenas īsfilmu festivāla programmas tiks demonstrēta Latvijas jauniešu īsfilmu konkursa uzvarētāja ekranizējums.

"Festivāls ir kļuvis par tradicionālu Latvijas kino sastāvdaļu," stāsta festivāla organizators Latvijā, kino režisors Staņislavs Tokalovs, "un šogad mēs sarīkojām arī savu "mazo" - Latvijas jauno kino veidotāju konkursu,kura uzvarētāja filmu demostrēsim pirms Manhattan Short 2022. gada programmas, tādējādi dodot iespēju mūsu jauniešiem parādīt savus darbus plašākai auditorijai un motivējot radīt savus oriģināldarbus.”

Šogad Manhattan Short programmā redzēsim filmas no astoņām valstīm: Skotijas, Čehijas un Slovākijas, Spānijas, Austrālijas, Somijas un Libānas, kā arī pa divām filmām no Francijas un ASV. Finālisti pārstāv labākās īsfilmas no 868 pieteikumiem no 70 valstīm.

Šī gada festivāla programmas filmas skar veselu spektru tēmu, sākot no attiecību problēmu risināšanas līdz pat pārcilvēciskām spējām un mistikai. Kāda no filmām atklās skatītājiem 11. septembra notikumu caur aculiecinieka skatījumu; cita - parādīs veidu, kā izvairīties no nosodījumiem sociālajā un ekonomiskajā hierarhijā; vēl kāda - atklās paralēles starp jauno paaudzi un protestējošiem brīvības cīnītājiem.

Ekranizējumā Dons vs Zibenis varēs redzēt slaveno aktieri Pīteru Mullanu, kurš zināms no Netflix populārā seriāla Mežonīgo Rietumu pasaule. Īsfilma Brīvais kritiens par finansiālās pasaules darbības principiem balstīta uz fragmentu no holandiešu rakstnieka Jorisa Lujendika grāmatas Peldēšana ar haizivīm. Vairākās filmas ir režisoru un scenāristu personīgā pieredze vai balstītas uz patiesiem stāstiem.

Manhattan Short ir unikāls pasākums. Vairāk nekā 100 000 kinomīļu visā pasaulē vienas nedēļas laikā apvienojas ar mērķi – skatīties un balsot par labākajām pasaules īsfilmām. Kino skatītāji Latvijā un visā pasaulē kļūst par kinokritiķiem. Skatītāju balsojums tiek nosūtīts uz Manhattan Short galveno mītni, un uzvarētājs tiks paziņots 2022. gada 3. oktobrī ceremonijā Ņujorkā. Festivāla rezultāti tiks publicēti tīmekļa vietnē www.ManhattanShort.com un arī festivāla Latvijas Facebook lapā

Pēc Manhattan Short balsojuma rezultātiem katra īsfilma automātiski saņem iespēju piedalīties Oskara balvas atlasē. Daudzi bijušie kinofestivāla finālisti ir nominēti Oskaram, tādi kā Pure, White Eye un citi.

Biļetes uz seansiem Rīgā, k/t Splendid Palace un k/t Ksuns 30. septembrī, 1. oktobrī un 2.oktobrī var iegādāties www.aula.lv vai stundu pirms seansiem k/t Splendid Palace, Elizabetes ielā 61 un Ksuns, Elizabetes ielā 83/85.

Biļešu cena - 12,50 eiro, festivāla dienā – 15,00 eiro.

Biļetes uz seansiem Latvijas pilsētās - kinoteātru kasēs. Cenas – atbilstoši kinoteātru cenām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja