Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Klasikas kino vakaru sezonu noslēgs Miloša Formana filma Blondīnes mīlestības (1965)

Miloša Formana romantiskā komēdija Blondīnes mīlestības (The Loves of a Blond, 1965) tiks demonstrēta trīs seansos no 17. līdz 19. maijam kinoteātrī Kino Bize. Filma, ar kuru Formans guva savu pirmo Oskara nomināciju, noslēgs Klasikas kino vakaru programmu, kas veltīta čehu Jaunajam vilnim sešdesmitajos gados. Sestdienas vakarā pirms seansa kino kritiķes Agneses Lipskas ievadlekcija.

Slavenais čehu kinorežisors Milošs Formans balstīja filmas stāstu kādā no saviem pagātnes notikumiem. Filmēšanas lokācija tika izvēlēta nelielā Čehijas pilsētā ar apavu rūpnīcu, pārsvarā piesaistot vietējos iedzīvotājus bez iepriekšējas aktiermākslas pieredzes, daudzviet paļaujoties uz improvizētiem dialogiem un pielietojot dokumentālā kino veidošanas pieejas.

“Veidojot filmu Blondīnes mīlestības, atskārtu, ka, sapludinot kopā profesionālus aktierus ar neprofesionāļiem, ieguvējas bija abas puses. Taču ļoti svarīgi bija piesaistīt aktierus, kuri varēja pielāgoties situācijām, kurās neprofesionālie aktieri uzvedās dabīgi. Jābūt izcilam aktierim, lai iejustos ainā ar cilvēkiem, kas izturas, kā viņi to parasti darītu," par filmas uzņemšanas gaitu stāstījis Formans.

Šī kļuva par nozīmīgu filmu Miloša Formana turpmākajā karjerā. Tā ļāva viņam izsisties starptautiskā mērogā, 1966. gadā iegūstot pirmo nomināciju Oskaram par labāko filmu ārzemju valodā.

Romantiskā komēdija stāsta par nelielu rūpnīcas pilsētu, kurā ir nepielūdzama statistika – uz vienu vīrieti sešpadsmit sievietes. Andula izmisīgi meklē mīlestību līdz brīdim, kad pilsētu apmeklē draiskulīgs pianists, kas remdē viņas ilgas. Mīla un humors pavada Andulu ceļojumā no pirmajām romantiskajām attiecībām līdz neizbēgamiem vilšanās pārdzīvojumiem.

Sestdien, 18. maijā, pl. 18.00 pirms seansa kino kritiķes Agneses Lipskas ievadlekcija.

Filma kinoteātrī Kino Bize tiks izrādīta trīs seansos:
piektdien, 17. maijā, plkst. 19.00;
sestdien, 18. maijā, plkst. 18.00 ar ievadvārdiem;
svētdien, 19. maijā, plkst. 18.00.

Klasikas kino vakaru jaunākās sezonas programmu veido piecas filmas. Katru mēnesi viena no filmām demonstrēta trīs seansos ar subtitriem latviešu un angļu valodā. Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Čehijas Republikas vēstniecība Rīgā.

Biļetes var iegādāties uz vietas kinoteātrī vai iepriekšpārdošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja