Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Karlovi Varu kinofestivālā tiek prezentēts Paula Ķestera filmas projekts

Režisors Pauls Ķesteris un scenārists Gatis Mūrnieks ar topošās krimināldrāmas Spridzinātājs projektu piedalās 55. Karlovi Varu Starptautiskā kinofestivāla industrijas programmā Eastern Promises

Trešdien, 28. jūlijā, sākas Karlovi Varu kinofestivāla industrijas programma, kuras sadaļā Eastern Promises izvēlēts arī jaunā režisora Paula Ķestera un scenārija autora Gata Mūrnieka topošās pilnmetrāžas krimināldrāmas Spridzinātājs/The Bomber projekts, kas piedalās industrijas programmas sekcijā Works in Development – Feature Launch

Sadarbībā ar Centrāleiropas filmu institūtu Midpoint Eiropas filmu producentiem un izplatītājiem šajā programmā tiek prezentētas deviņas jaunu spēlfilmu projektu idejas no Latvijas, Izraēlas, Lietuvas, Itālijas, Igaunijas, Čehijas, Melnkalnes un Horvātijas. 

Filma Spridzinātājs ir balstīta 1997. gada vasaras notikumos, kad nacionālistiskas organizācijas dalībnieki neveiksmīgi mēģināja uzspridzināt Uzvaras pieminekli Rīgā un bojā gāja divi tās dalībnieki. Filmas scenārijs ir autoru interpretācija par spridzināšanas dalībniekiem un iesaistītajiem, arī par sekām, ko tik radikāla rīcība var atstāt uz ģimenes locekļiem un viņu dzīvi.

Pagājušā gada decembrī Spridzinātāja radošā komanda izturēja konkursu un ieguva iespēju sešus mēnešus pilnveidot savu projektu starptautiski atzītu ekspertu pārraudzībā institūta Midpoint scenāriju attīstīšanas programmā.

Karlovi Varu kinofestivāla industrijas sadaļa ir viens no svarīgākajiem forumiem Eiropā, tas notiek paralēli festivāla filmu programmai un ir laba iespēja pievērst uzmanību jaunajiem autoriem un Eiropā topošajiem kinostāstiem. Šogad sesija notiek gan attālināti, gan klātienē, ar topošo filmas projektu tajā iepazīstinās filmas režisors un scenārists Pauls Ķesteris, scenārija autors Gatis Mūrnieks un filmas producente Inese Boka-Grūbe. 

Projekts iecerēts kā triju valstu kopražojums, jau šobrīd Spridzinātāja projekta attīstīšanu atbalsta fonds Creative Europe Media, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Nacionālais Kino centrs. Filma top sadarbībā starp Latvijas filmu studijām Film Office Latvia un Mistrus Media.

Režisoram Paulam Ķesterim šī būs pirmā pilnmetrāžas spēlfilma. 2021. gadā tapa režisora dokumentālā īsfilma Pārceltuve (LTV programmā Latvijas kods), savukārt spēles īsfilma Dīva tika apbalvota 2021. gada Starptautiskajā Maskavas īsfilmu festivālā Moscow Shorts. Pauls Ķesteris absolvējis Tallinas Universitātes Filmu un mediju skolu un Latvijas Kultūras akadēmiju, bijis Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla sadaļas Talent Campus dalībnieks.

Scenārija autoram Gatim Mūrniekam šī ir kino debija. Līdz šim viņš strādājis reklāmas aģentūrā Maskavā, kur daudzkārt apbalvots par scenāriju rakstīšanu un filmēšanu. 2017. gadā Gata Mūrnieka radīto kampaņu aviokompānijai S7 Airlines atzina par labāko Krievijā, bet šāgada martā Francijā uzņemtā F1 reklāma Renault Tribute to Alpine nominēta četrās kategorijās festivālā Berlin Commercial.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja