Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jauniešus aicina pieteikties Antuāna Duanela kino skolas lekciju ciklam

Kinoteātrī Kino Bize pirms gada atklātā kino skola aicina pieteikties jauniešus vecumā no 11 līdz 16 gadiem uz nākamo lekciju ciklu, kas norisināsies no septembra līdz decembrim. Aicināti gan tie, kuri jau iepriekš apmeklējuši Antuāna Duanela lekcijas, gan jaunieši bez priekšzināšanām. Šajā kursā būs iespēja padziļināti pievērsties astoņu dažādu kino režisoru daiļradei, informēja kinoteātra pārstāvji.

Lekciju laikā varēs iepazīties ar pašu lektoru izvēlētiem režisoriem. Piemēram, Viktors Freibergs vienu no lekcijām nolēmis veltīt režisoram, kurš darbojies dažādos žanros – Stenlijam Kubrikam (1928-1999), bet otru - vienam no pēdējo gadu neparastākajiem režisoriem, kurš pārstāv tā dēvēto "post-pop cinema" – Vesam Andersonam. Režisors Matīss Kaža iepazīstinās jauniešus ar Honkongas jaunā viļņa vienu no zināmākajiem pārstāvjiem - Vonu Karvaju, Roberts Kuļenko savukārt izvēlējies "lielmeistaru, bez kura kino nav iedomājams" – Martinu Skorsēzi. Dārtas Ceriņas lekcija būs veltīta Anjēzei Vardai – viņas spēlfilmas un dokumentālie darbi nepakļaujas klasiskās stāstniecības likumībām. Daniela Zacmane izvēlējusies stāstīt par sev nozīmīgiem režisoriem Luiju Malu, Vitorio de Siku un kursa noslēgumā arī par latviešu režisoru, kura firmas zīme ir detektīvi, – Aloizu Brenču. 

Kino skolas līdzdibinātāja un lektore Daniela Zacmane: "Antuāna Duanela kino skola mums par prieku gada laikā izveidojusies par vietu, kur jūtama kino aizrautības enerģija un kurā satiekas cilvēki, kam ir vēlēšanās saprast, uzzināt un par redzēto arī runāt. "Neviena lekcija nešķita kā izšķiests laiks, un tās atgādināja to, cik aizraujošs ir kino," atsauksmēs rakstīja kāda jauniete, un jaunais lektorijs sastādīts tā, lai viss tā arī turpinātos."

Nodarbību grafiks:

10. septembrī plkst. 17 – Viktors Freibergs. STENLIJS KUBRIKS.
24. septembrī plkst. 17 – Daniela Zacmane. VITORIO DE SIKA
8. oktobrī plkst. 17 – Dārta Ceriņa. ANJĒZE VARDA.
22. oktobrī plkst. 17 – Matīss Kaža. VON KARVAJS
5. novembrī plkst. 17 – Daniela Zacmane. LUIJS MALS
19. novembrī plkst. 17 – Roberts Kuļenko. MARTINS SKORSĒZE
3. decembrī plkst. 17 – Viktors Freibergs. VESS ANDERSONS
17. decembrī plkst. 17 – Daniela Zacmane. ALOIZS BRENČS

Kino skolas lekciju ciklam iespējams pieteikties līdz 27. augustam, iegādājoties biļeti bezrindas.lv. Nākot ar biļeti uz pirmo nodarbību, tā tiks apmainīta pret Kino Bize biedra karti, kas dos iespēju gan apmeklēt visas lekcijas, gan piedāvās citas priekšrocības visas kino sezonas laikā. 

Antuāna Duanela kino skola ir platforma, kas izveidota, lai jaunieši ar pasniedzēju, kuri mīl kino, līdzdalību varētu sastapties ar labām filmām, domāt par tām, runāt, pārvēršot kino par sakarīgu un nozīmīgu dzīves pieredzes daļu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja