Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Glābējs – mazs sivēns. Aika Karapetjana ironiskā šausmu filma Sema ceļojumi tiek izrādīta festivālos visā pasaulē

Latvijas režisora Aika Karapetjana jaunākā filma Sema ceļojumi, kuras pasaules pirmizrāde notika 2021. gada novembrī ASV lielākajā žanra filmu festivālā Fantastic Fest Ostinā, turpina savu reģionālo pirmizrāžu ceļu dažādos festivālos pasaulē

No 9. līdz 16. aprīlim filma tiek izrādīta Taipejas filmu festivālā Taivānā. No 10. līdz 17. aprīlim filmu demonstrēs Klīvlendas Starptautiskajā filmu festivālā ASV. Šonedēļ tā būs skatāma arī Stambulas Starptautiskajā filmu festivālā Turcijā. No 29. aprīļa līdz 5. maijam filma būs skatāma Hāpsalu Šausmu un fantāzijas filmu festivālā HÕFF, ko organizē Tallinas Starptautiskais filmu festivāls. 

Filma Sema ceļojumi ir Latvijas (studija Mistrus Media) un Beļģijas (kompānija Polar Bear) kopprodukcija, un martā notika tās pirmizrāde Beļģijā, Ostendes filmu festivālā. Filma jau izrādīta festivālā Kosmorama Norvēģijā, septembrī tā piedalīsies Briseles Starptautiskajā filmu festivālā. Pasaulē Sema ceļojumu intereses pārstāv viens no lielākajiem Eiropas filmu izplatītājiem LevelK.

"Filma trāpīja samērā precīzi, un mēs esam sajūsmināti un pagodināti izplatīt režisora Aika Karapetjana ironisko mūsdienu pasaku Ziemeļamerikas publikai," intervijā amerikāņu kino izdevumam Variety izteikušies ASV izplatītāji Good Deed Entertainment & Cranked Up Films, kas specializējas žanra filmu izplatīšanā un Aika Karapetjana filmu ASV kinoteātros sāks rādīt augustā. 

Filma Sema ceļojumi stāsta par beļģi Semu, kurš dodas uz kādu nomaļu Eiropas vietu meklēt tēvu. Tomēr meklējumi ieved viņu pasaulē, kādu viņš nav iepriekš pieredzējis. Negaidītu situācijas pavērsienu rezultātā Sems nonāk kādas zemnieku ģimenes gūstā, no kura viņu, kā izrādās, var glābt tikai mazs sivēns.

"Man ir prieks, ka filma sasniegs skatītājus ne tikai dažādās valstīs, bet arī kontinentos, kas liecina, ka stāsts ir universāls. Ceru, ka cilvēki ar smaidu sejā skatīsies uz lielā ekrāna ironisko pasaku par Sema ceļojumiem," uzsver režisors Aiks Karapetjans.

"Tā kā pēdējo divu gadu laikā ir būtiski mainījusies starptautiskā filmu izplatīšana, ir īpašs prieks, ka šobrīd, kad atsākas klātienes festivāli, mūsu jaunā filma turpina ceļu pie skatītājiem dažādās pasaules vietās. Šobrīd arī varam apstiprināt, ka filmu Latvijā sāks demonstrēt septembrī, un ceram, ka Sema ceļojumi būs ne tikai interesants piedzīvojums Latvijas kinoskatītājiem, bet arī būtisks un kvalitatīvs devums žanru daudzveidības papildināšanai Latvijas kino," norāda filmas producents Gints Grūbe.

Filmā galveno lomu atveido Eiropas kino populārais beļģu aktieris Kevins Jansenss, kurš filmējies tādās Eiropā un pasaulē pēdējos gados zināmās filmās kā režisores Koralijas Feržē Atriebība un Kristiana Volkmana Slepenā istaba. Filmā lomas atveido Laura Siliņa, Aigars Vilims, Juris Bartkevičs un Normunds Griestiņš. Filmas operators ir Jurģis Kmins, galvenais mākslinieks – Jurģis Krāsons, grima māksliniece – Maija Gundare, kostīmu māksliniece – Liene Dobrāja, producenti – Gints Grūbe un Inese Boka-Grūbe.

Latvijā filmas Sema ceļojumi pirmizrāde notiks 8. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja