Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Galvenos Zelta globusus saņem Inišerinas Banšī un Fabelmani

Galvenās Zelta globusu godalgas otrdien piešķirtas īru komēdijai The Banshees of Inisherin (Inišerinas Banšī) un Stīvena Spīlberga pusautogrāfiskajai drāmai The Fabelmans (Fabelmani).

Abas kinolentes pretendē arī uz galvenajiem Oskariem ASV Kinoakadēmijas balvu ceremonijā, kas paredzēta 12. martā.

The Fabelmans saņēma labākās drāmas godalgu, un Spīlbergs ieguva labākā režisora Globusu. Saņemot apbalvojumu, Spīlbergs pateicās savai ģimenei, tai skaitā mūžībā aizgājušajai mātei.

Kategorijā Labākā drāma The Fabelmans pārspēja filmas Avatar: The Way of Water (Avatars: Ūdensceļš), Elvis (Elviss), Tár un Top Gun: Maverick (Top Gun: Maveriks).

The Fabelmans atspoguļo Spīlberga vecāku sarežģīto laulību, skar antisemītisma tēmu un vēsta par režisora pusaudža gadiem un pirmajiem centieniem filmu veidošanā.

"Visi uzskata mani par veiksmes stāstu, un visi redz mūs visus tā, kā mūs uztver, pamatojoties uz to, kā iegūst informāciju," sacīja 76 gadus vecais režisors.

"Bet neviens īsti nezina, kas mēs esam, kamēr mēs neesam pietiekami drosmīgi, lai pastāstītu visiem, kas mēs esam," viņš piebilda.

Spīlbergs sacīja, ka viņš arī tādās filmas kā E.T. (Citplanētietis) un Close Encounters of the Third Kind (Trešās pakāpes tuvie kontakti) ir izmantojis elementus no īstās dzīves, bet līdz šim viņam trūcis drosmes ķerties pie autobiogrāfiska stāsta.

The Banshees of Inisherin tika godalgots kā labākā filma kategorijā Labākā komēdija vai mūzikls, un Kolins Ferels saņēma balvu kategorijā Labākais aktieris komēdijā vai mūziklā.

The Banshees of Inisherin režisors Mārtins Makdona saņēma balvu kategorijā Labākais scenārijs.

Globusu kategorijā Labākā filma, kas nav angļu valodā saņēma filma Argentina, 1985.

Labākās aktrises Globusu drāmu konkurencē saņēma Keita Blanšeta par lomu psiholoģiskajā drāmā Tár, bet labākā aktiera drāmu konkurencē saņēma Ostins Batlers par lomu filmā Elvis.

Labākās otrā plāna aktiera Globusu saņēma Džonatans Ke Kvans par lomu filmā Everything Everywhere All at Once (Viss visur vienlaikus), bet balvu kategorijā Labākā otrā plāna aktrise saņēma Andžela Baseta par tēlojumu kinolentē Black Panther: Wakanda Forever (Melnā Pantera: Vakanda mūžam).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja