Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: Pabeigta Aika Karapetjana komēdijas Sema ceļojums filmēšana

Decembrī noslēgusies režisora Aika Karapetjana jaunākās spēlfilmas Sema ceļojumi filmēšana, kas tiek veidota komēdijas žanrā. Filma ir Latvijas un Beļģijas kopprodukcija, ko veido Latvijas filmu studija Mistrus Media un Beļģijas kompānija Polar Bear.

Filma Sema ceļojumi (darba nosaukums Pig’n’Pah) stāsta par beļģu grāmatvedi Semu, kurš spiests doties uz Latviju meklēt latviešu viesstrādnieku Lagdziņu, kurš it kā nozadzis naudu. Tomēr meklējumi Latvijā ieved viņu pasaulē, kādu  viņš nav ne gaidījis, ne iepriekš pieredzējis. Negaidītu pavērsienu rezultātā Sems nonāk kādas zemnieku ģimenes gūstā, no kurienes viņu var glābt tikai kāds mazs sivēns.

Filmā galveno lomu atveido Eiropas kino populārais beļģu aktieris  Kevins Janssens, kurš filmējies tādās Eiropā un pasaulē  pēdējos gados zināmās  filmās kā režisores Koralijas Feržē filmā Atriebība, Kristiana Volkmana filmā Slepenā istaba, kas iepriekš demonstrētas arī Latvijas kinoteātros.

Filmā lomas atveido tādi Latvijas aktieri kā Aigars Vilims, Juris Bartkevičs, Laura Siliņa, Normunds Griestiņš un Ilona Bagele.

Filmēšana norisinājās Vecpiebalgas, Ērgļu apkārtnē, kā arī Rīgā.

Filmas operators ir Jurģis Kmins, galvenais mākslinieks Jurģis Krāsons, grima māksliniece Maija Gundare un kostīmu māksliniece Liene Dobrāja.

"Aizbēgušā emigranta Lagzdiņa meklējumos, Sems no Beļģijas ierodas vietā, kuru gandrīz visi ir pametuši un kur cilvēki runā viņam nesaprotamā valodā. Viņš sastopas ar fiziskām grūtībām, kas viņam liks saprast, kas viņa dzīvē līdz šim pietrūcis - mīlestība, ģimene, mājas un tas viss vietā, kas nav viņa dzimtene. Tas ir stāsts par maldinošu notikumu un cilvēku uztveri, ar kuru mums nākas sastapties savas dzīves laikā. Mēs pārdzīvojam dažādus šķēršļus un saskaramies ar pārbaudījumiem, lai saprastu vienkāršu patiesību, ka, ja mēs vēlamies būt mīlēti, mums vienam par otru jārūpējas," raksta filmas veidotāji.

Režisora Aika Karapetjana iepriekš veidotās filmas (M.O.Ž, Cilvēki tur, Pirmdzimtais) guvušas starptautisko un Latvijas auditorijas atzinību. Jaunajā spēlfilmas projektā Sema ceļojumi ietverti oriģināli sižetiskie un mākslinieciskie risinājumi, kas, veidojot jau režisora  ceturto spēlfilmu, var arī būtiski papildināt Latvijas kino žanrisko daudzveidību. 

"Pēdējos gados iezīmējusies auditorijas interese par komēdijas žanru gan Latvijā, gan Eiropā, kas prasa arī kvalitātes pieaugumu un ar šo projektu esam pārliecināti, ka Aika Karapetjana filma Sema ceļojumi šo uzdevumu varētu realizēt. Filmas Sema ceļojumi  ir sabiedrību izaicinoša un reizē izklaidējoša filma, un Aiks Karepetjans, būdams sava veida provokators mākslā,  ar šo filmu viņš viennozīmīgi paplašina kino robežas. Filmas veidošanā iesaistījušies gan Latvijas, gan Beļģijas, gan Lietuvas kino profesionāļi, kas citos laikos  būtu normāla prakse, taču pandēmijas laikos tas bija sava veida pārbaudījums" - tā filmas producents Gints Grūbe.

Filmēšanas process Covid-19 apstākļos bija sarežģīts, ko varēja realizēt, pateicot Kultūras ministrijas  un Nacionālā Kino centra speciālam atbalstam, kā arī SDG Lightning, BBrental, Skrīveru saldumu, Jersika čipsi ,Hotel Neiburgs, Auto26 un Anna Spa Hotel sniegtajam atbalstam.

Filmu studijā Mistrus Media iepriekš tapušas spēlfilmas Viestura Kairiša Melānijas hronika, Dāvja Sīmaņa Tēvs Nakts, Reiņa Kalviņa Maiņa, rudenī Latvijā demsontrēja studijā veidotās starptautiskās kopprodckijas Šaruna Bartas filmu Mijkrēslis un Alekseja Učiteļa filmu Cojs, šobrīd  norit daudzsēriju spēlfilmas Emīlija. Latvija preses karaliene filmēšana.

 Plānots, ka filma Sema ceļojums uz ekrāniem nonāks 2021. gada nogalē.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja