Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aicina pieteikt filmas Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps 2020

Līdz šī gada 15. augustam Latvijā reģistrēti un neatkarīgi filmu producenti un autori ir aicināti pieteikt savas filmas Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps 2020, informēja producente Marta Bite.

Nacionālajai kino balvai var pieteikt jebkura garuma spēlfilmas, dokumentālās, animācijas un studentu filmas, kas pabeigtas pēc 2019. gada 1. janvāra un nav piedalījušās 2019. gada Lielā Kristapa konkursā. Studentu filmu konkursam var pieteikt filmas, kuras Latvijas studenti ir uzņēmuši mācību laikā Latvijas vai ārvalstu augstskolās.

Pieteikuma anketa ir atrodama šeit.

Filmu izvērtēšana notiks divās kārtās – no šī brīža līdz septembra beigām filmu eksperti, kuri pārstāv profesionālas kino organizācijas un institūcijas, izvirzīs nominantus, savukārt Lielā Kristapa laikā darbosies starptautiska žūrija, kas noteiks laureātus 6 filmu kategorijās un 17 kinoprofesiju kategorijās. Tradicionāli tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu kinomākslā, arī īpašās žūrijas, skatītāju un atbalstītāju balvas.

Šogad Nacionālās kino balvas atlases komisijā strādās Daira Āboliņa (starptautiskās kinokritiķu asociācijas FIPRESCI Latvijas nodaļa), Aija Bērziņa (Latvijas Kinoproducentu asociācija), Jānis Eglītis (Latvijas Kinooperatoru ģilde), Jānis Kalniņš (Latvijas Filmu mākslinieku ģilde), Arvīds Krievs (Latvijas Kinematogrāfistu savienība), Kristīne Matīsa (Nacionālais kino centrs) un Ieva Viese (Latvijas Animācijas asociācija).

Lielā Kristapa pasākumi un svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies no 13. līdz 16. novembrim, ievērojot tobrīd valstī spēkā esošos noteikumus saistībā ar vīrusa izplatību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja