Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kino Bize norisināsies tiešsaistes saruna ar Viktoru Freibergu par šausmu kino žanru

Režisora Roba Sevidža jaunākā filma Viesis (Host, 2020) šobrīd skatāma Kino Bize Mājas kino tiešsaistes platformā. Ceturtdien, 13. maijā, plkst. 19 to papildinās saruna tiešraidē ar kinozinātnieku Viktoru Freibergu par šausmu kino žanru dažādos laika posmos un to, kā tas biedējis skatītājus.

Roba Sevidža filma Viesis stāsta par sešiem draugiem, kuri tiešsaistē piekrīt piedalīties garu izsaukšanas seansā, taču savas neapdomības un nenopietnības dēļ jautra tikšanās katram no dalībniekiem izvēršas par baisu murgu, nelūgtajam viesim visus apciemojot. Filma ir spilgta pandēmijas laikmeta liecība, kas no smiekliem par ballītēm zūmā ierauj šausmās, varoņiem paliekot vieniem savu ekrānu priekšā.

Ceturdien, 13. maijā, plkst. 19 skatītāji tiek aicināti pievienoties kinozinātnieka Viktora Freiberga stāstījumam tiešraidē Kino Bize Facebook lapā - Kā šausmu kino biedēja skatītāju, ko moderēs kino kritiķe Agnese Lipska. Sarunas laikā Viktors Freibergs iepazīstinās ar šausmu filmu evolūciju, sniedzot ieskatu gan žanra vēsturiskajā, gan stilistiskajā attīstībā, tāpat ar Agnesi Lipsku pievērsīsies pēdējā desmitgadē attīstītajam ekrānfilmu žanram, kura darbība pilnībā norisinās datora ekrānā. Tiešraides noslēgumā skatītājiem būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus.

Papildus filmai Viesis no piektdienas, 14. maija, Kino Bize Mājas kino būs skatāmas vēl citas starptautiskos kinofestivālos apbalvotas šausmu žanra filmas - Reinkarnācija (Hereditary, 2018), Meitene viena naktī dodas mājās (A Girl Walks Home Alone at Night, 2014), Mazais šausmu veikaliņš (Little Shop of Horrors, 1986), Personiskā stiliste (Personal Shopper, 2016) un Dzīvo miroņu nakts (The Night of the Living Dead, 1968). Izlase piedāvā interesantu un daudzpusīgu šausmu filmu skatīšanās pieredzi ar šī žanra klasiku - lēni klīstošiem dzīviem miroņiem un dziedošu kanibālpuķi, kā arī pēdējā laika atzītākajiem darbiem, kas nevis tecina asinis tumšos gaiteņos, bet drīzāk rada spocīgu vidi un baisu noskaņu.

Saruna tiešraidē norisināsies Kino Bize Facebook lapā. Filma Viesis un citas šausmu žanra izlases filmas pieejamas Kino Bize Mājas kino - www.kinobize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja