Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Iznāk zviedru rakstnieka Aleksa Šulmana psiholoģiskais romāns Izdzīvojušie

Apgāds Jānis Roze laidis klajā Aleksa Šulmana romānu Izdzīvojušie. Tas ir aizraujošs, neparasts un emocionāls stāsts par trim brāļiem, disfunkcionālu, bet mīlošu ģimeni un traģēdiju, kas maina dzīvi, attiecības un pat atmiņas

Zviedru prozaiķis Alekss Šulmans lakoniskiem un skaudriem triepieniem zīmē trīs brāļu atkalsatikšanās ainu, kad pēc ilgākas atsvešināšanās tie atgriežas kādreizējā ģimenes vasaras mājā pie nomaļa ezera. Pirms divdesmit gadiem tur norisinājās drāma, kas atstājusi neizdzēšamas pēdas ģimenes dzīvē. Par nule aizsaulē aizgājušās mātes vēlmi, lai viņas pelnus izkaisa tieši šajā vietā, nevis apglabā līdzās jau mirušajam vīram, brāļi uzzina tikai bēru priekšvakarā, un šis notikums uzjunda sen apslāpētu kaislību mutuli.

Stāstījums risināts divās laika plaknēs – tagadnes sižets tiek atklāts, ik pa divām stundām atkāpjoties pagātnē, tādējādi panākot savdabīgu teksta ritējumu. Pamīšus lasāmās atmiņu epizodes ļauj pamazām salīmēt ģimenes portretu tālajā vasarā pirms liktenīgā notikuma, kas līdz pamatiem satricināja mammas, tēta un brāļu savstarpējās attiecības.

Alekss Šulmans (1976) ir zviedru rakstnieks, žurnālists, blogeris un savā dzimtenē plaši pazīstama televīzijas un radio personība. Literāro karjeru sācis, publicējot autobiogrāfisku dokumentālo prozu, kas sakņojas paša ģimenes vēsturē. Izdzīvojušie ir autora piektā grāmata, kas ieveda viņu starptautiskā apritē. Romāns tulkots vairāk nekā trīsdesmit valodās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja