Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atkārtoti izdota Tonija Džada grāmata Pēc kara. Eiropas vēsture pēc 1945. gada

Izdevniecībā Dienas mediji atkārtoti klajā laista Tonija Džada grāmata Pēc kara. Eiropas vēsture pēc 1945. gada, kas latviski pirmoreiz tika izdota 2007. gadā, informēja izdevniecības pārstāvji.

Viens no slavenākajiem un ietekmīgākajiem britu vēsturnieka Tonija Džada darbiem - visaptverošais mūsdienu Eiropas pētījums Pēc kara. Eiropas vēsture 1945-2005 - latviski pirmoreiz tika izdots 2007. gadā (Dienas grāmata). Šajā aizraujošajā un vērienīgajā darbā aplūkota ne tikai Eiropas atgūšanās no 2. pasaules kara, komunisma uzvaras gājiens un krišana, bet arī Eiropas Savienības izveidošanās, Irākas karš, atkarība no pasaules lielvarām - ASV un Krievijas, Benedikta XVI ievēlēšana un vēl, un vēl, atspoguļojot Eiropas austrumus un rietumus, kultūru un ģeopolitiku mijiedarbībā - kā tas vienmēr bijis arī īstenībā. Šī ir gan tautu, gan cilvēku vēsture, tā stāsta arī par franču un čehu kino, par patēriņa preču attīstību, par imigrāciju, literatūru, filozofiju un pankroku, par Monthy Python un arhitektūru.

"Tā ir ideju vadīta vēsture, un šis paņēmiens vēstures interpretācijā precīzi trāpa mērķī. Džads izskaidro ne tikai modernā subkontinenta kas un kad, bet galvenokārt - kāpēc," raksta Boids Tonkīns, Independent.

"Inteliģenta un cilvēcīga pieeja vēsturei…" - Normans Deiviss, Guardian.

"Šajā darbā apvienojas pamatīgas zināšanas, noslīpēts stils un vērīgums pret izteiksmīgām detaļām. [..] Pēc kara nav tikai Rietumeiropas vēsture. Viens no tā lielākajiem plusiem - šis darbs savij Rietumeiropas un Austrumeiropas vēstures un stāsta gan par lielām, gan mazām valstīm. Šī grāmata ir vēsture savā zenīta punktā,” raksta Publishers Weekly.

"Šis pētījums ikvienā lappusē atgādina lasītājam, kā viņš juties, ko darījis, uz ko cerējis, kur piedalījies vai kam ļāvies. Smalki izstrādātās detaļās Džads ir sarakstījis apjomīgu Vecās pasaules iedzīvotāju biogrāfiju," - The London Review of Books.

Profesors Tonijs Džads (Tony Judt, 1948-2010), dzimis un mācījies Anglijā, bijis pasniedzējs Kembridžā, Oksfordā, Bērklijā, kā arī bijis Ņujorkas Universitātes Remarka institūta profesors Eiropas studijās un šī institūta direktors - slavens akadēmisks vēsturnieks un kaismīgs Eiropas ārpolitikas novērotājs, daudzu grāmatu autors un redaktors. 2012. gadā izdevniecībā Dienas grāmata klajā nāca arī viens no viņa pēdējiem darbiem - esejas par 20. gs. vēsturi Pārvērtēšana.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja