Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Trīs divnieciņi!

Ciparu valodā sarunājoties, drīz iekuģosim divnieku pasaulē – cerēsim, ka tā mums visus solītos piedzīvojumus arī atnesīs. Ieskaitot muzikālos

Ieeja jaunā gadu simtenī, pat tūkstotī! Ak, kas par izcilu notikumu bija 2000. gada sagaidīšana! Milēniums – cik cēli tas skan! Robijam Viljamsam pat bija romantiski himniska dziesmiņa par to – tās klipā viņš iejutās visos Džeimsa Bonda cienīgajos tērpos no guļamistabas frotē halāta līdz kosmosa ceļotāja skafandram. Un kas par izcilu gadu kāzu svinētājiem bija 2002., kas lasāms vienādi no abām pusēm! Nākamais maģiskais gada skaitlis bija 2020 – nu kad vēl būs tā, ka klaviatūrai vajadzīgi tikai divi funkcionējoši taustiņi un prasme to kombināciju atkārtot, bet rakstītājiem ar roku tikai nedaudz sarežģītāk – jāiemācās nieka divi cipari, lai to uzrakstītu uz ekrāna, tāfeles vai papīra. 

Nākamais ciparu pielūgšanas kulta līmenis tiks sasniegts tagad gaidāmajā gadumijā – sāksies gads, kurā ir tik daudz vienādu ciparu, ka šis rekords netiks labots līdz 2222. gadam, ko neviens no mums, protams, nepiedzīvos. Bet kā gribētos piedalīties tik svarīgās svinībās, vai ne? Cik daudz visādu garšu divnieciņu tad tiktu celti galdā un gāztos pār svinētāju galvām, cik māju divnieka formā tiktu uzprojektētas un uzceltas, vai pat veseli kvartāli, kuros nākotnes ēku masīvi no putna lidojuma veidotu divnieku zīmes! Bet priecāsimies par to, kas mums tagad dots. Savulaik, atnākot no skolas, bija grūti atzīties vecākiem, ka šodien esi dabūjis trīs divniekus, un dienasgrāmatu nācās slēpt, bet tagad divnieks ir karaļa kārtā celts – koktēlnieki dziedādami drāž no ozola vai priedes divnieciņus, jo zina, ka pēc tiem būs pieprasījums. 

Grupai Alis P 2015. gadā bija izcils albums Ciparu pasaule, un tādā mēs tagad dzīvojam, pierodot sazināties lielākoties virtuāli, cits citu redzot digitālajās bildēs un video un gandrīz nobīstoties vai vismaz mulstot tajās retajās reizēs, kad satiekamies realitātē. Jo grūti noticēt, ka tas cilvēks patiešām ir īsts, gribas tikšanās laiku paildzināt, veldzējoties pēc iespējas garākās sarunās, kas paustas vārdos un skatienos. To vērtību mēs novērtējam vairāk nekā jebkad, ja mūsu dzīvē nav bijis kāda reālas brīvības atņemšanas gadījuma, kad ieslēgšana būrī atrāvusi no sabiedriskās dzīves. Ziemassvētku svinības vienmēr bijušas maza mājsēde ģimenes lokā, tāpēc tās ne ar ko īpašu šogad neatšķirsies, bet vērts gada pēdējās dienās iziet arī uz kādu mazu publisko pasākumu – paklausīties dziesminieku Māri Švernu un dzejnieci Madaru Gruntmani picērijā Ansamblis 23. decembrī vai jauno lielisko solomākslinieci Keitiju Bārbali Daugavas otrā krasta Diagonālē 30. decembrī. 

Lai degošu skuju smarža un sala kniebiens degunā mums visiem šoreiz vēl nesaiet ciparos! Atstāsim to tālajam 2222. gadam, lai pagaidām 2022. gadā tā nullīte mūs kā burbulis vēl patur drošā skafandrā, kas pasargā un ļauj piedzīvot bagātāko koncertdzīves gadu Latvijā ar The CureSparksPlacebo, Trikiju, LP, Eagles of Death Metal un citām zvaigznēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja