Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Skaisto detaļu metropole

Estētiski vērtīga un kvalitatīva atpūta ir pieprasīta vienmēr, taču vasarā gribas sarīkot sev īpaši krāšņus un oriģinālus svētkus, kuros draiski notriekt par apkuri ietaupīto naudu

Pirmās estētiskās jūtas cilvēkā, visticamāk, atmodināja daba. Izplauka krāšņas puķes, uzmirdzēja varavīksne, mežam cauri lēkšoja visgraciozākā stirna pasaulē, un radības kronis kļuva mēms no šī skaistuma. Pēc tam cilvēks pārstāja gribēt būt tikai vērotājs un pats sāka materializēt savas estētiskā rakstura fantāzijas. Laika gaitā priekšstati par to, kas ir vai nav skaists, protams, mainījās. Vienīgi daba varēja būt mierīga, jo tādi lielformāta aksesuāri kā saulriets, ūdenskritums, kalni vai rudens Siguldā nekad nekļuva modes tendenču apdraudēti. Mūsdienu skaistuma mednieki iedvesmu dzīvei meklē ne tikai dabā un apkārtējos cilvēkos, bet arī – īpaši šo vēlmju apmierināšanai veidotos vizuālos emuāros un sociālajos tīklos.

Gribētos šo cilvēku kopienu, kuru ikdienas neatņemama sastāvdaļa ir veldzēšanās skaistu bildīšu un arī estētiska rakstura praktisku padomu vietnēs, pat dēvēt par atsevišķu subkultūru. Lielākoties tās ir jaunas meitenes, kuras skaisti ģērbjas, kolēģiem launagā mēdz atnest mazmazītiņus makarūnu cepumiņus visos varavīksnes toņos un nekad neaizmirst iepriecināt savus draugus dzimšanas dienā. Šos vizuāli iespaidīgos jauno ideju blogus var arī kategorizēt, ņemot vērā specifiskākas intereses, piemēram, telpu dizains, apģērbi un aksesuāri, un patlaban aktuālākie skaistuma upuri – ēdiens un dzēriens. Kafija negaršos tik labi, ja tās putās nebūs uzgleznota smaidoša sirsniņa, tāpat kā pusdienu šķīvis būs pavisam vientuļš un neizteiksmīgs bez prasmīgiem krāsainiem mērces triepieniem. Nemaz nebrīnīšos, ja restorānā drīzumā strādās ne tikai pavāri un vīnziņi, bet arī pārtikas dizaineri.

Vienas no aktuālākajām krāšņo blogu medīšanas vietnēm ir nupat interneta korporācijas Yahoo vairāk nekā par miljardu dolāru iegādātais Tumblr, kā arī virtuālais ziņojumu dēlis jeb vizuālais sociālais tīkls Pinterest. Tā ir iespēja sekot izvēlētajiem favorītiem, meklēt specifiskas lietas, piemēram, idejas dāvanām vai ceļojumiem, publicēt paša izveidoto vai tīmeklī uzieto skaistumlietu attēlus u. tml. – galu galā arī izmantot savu fantāziju, lai izdomātu, kā šo rīku vistīkamāk lietot. Kā vēl vienu sociālo vietni pastarpināti jau par tradicionālajām vērtībām kļuvušajiem Facebook un Twitter savu produktu un pakalpojumu reklamēšanai sākuši izmantot arī uzņēmumi un sabiedriskās organizācijas, piemēram, bibliotēkas. Latvijā par šo estētisko detaļu patronesi varētu dēvēt sabiedrības dāmu Gundegu Skudriņu, kura pērn visus pārsteidza ar Lielo iedvesmas grāmatu, veido savu blogu, kā arī vada ballīšu un citu svinīgu brīžu organizēšanas uzņēmumu Skudras metropole.

Līdz ar aizvien pārliecinošāko vasaras iestāšanos tuvojas ne tikai Jāņi, bet noteikti arī daudz citu svētku, kuros draiski notriekt par apkuri ietaupīto naudu. Blakus Skudras metropolei parādās aģentūras, kas piedāvā skaisti un līdz sīkākajām detaļām pārdomāti tos noorganizēt – vai tās ir kāzas supervaroņu tematikā vai Harija Potera-Burvīša cienīga bērnu ballīte. Augošās prasības pēc estētiskā valdzinājuma veido korelāciju ar labklājības palielināšanos, jo skaistumu reti kad var dabūt par baltu velti. Taču neviens neliedz par to patīksmināties vai greizsirdīgi apraudāt citu radītajos blogos vai sociālajos tīklos ievietotajās vētraino ballīšu galerijās.

Iedvesmas avoti

www.tumblr.com

www.pinterest.com

www.stilsbeztabu.lv



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Koncertzāle Latvija svinēs piecu gadu dzimšanas dienu

Koncertzāle Latvija 27. jūlijā atzīmēs savas darbības piecu gadu jubileju, piedāvājot ne vien īpaši veidotu koncertu ar daudzu izcilu mūziķu piedalīšanos, bet arī muzikālu vakaru koncertzāles brī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja