Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sapņu diktore

Ne tikai reālā pasaule ir sagriezusies kājām gaisā, arī mana sapņu valstība ir kļuvusi nebaudāma. Normālās dzīves miegā varēju iegrimt saldās fantāzijās, bet vīrusa slotiņa šo medaino sajūtu ir aizslaucījusi.

Manos sapņos neitrāla sievietes balss regulāri atjauno vīrusa slimnieku skaitu: vakar inficējušies tik un tik cilvēku, un kopējais apzīmogoto skaits tagad ir tik un tik. Pamostoties un ieslēdzot radio, tik vien atliek kā salīdzināt sapņu diktores un reālās diktores datus.

Uz zemes viss notiek savādāk, nekā bija paredzēts: ne saskaitīt, cik reižu filmās esmu redzējis Ņujorkas iznīcināšanu. Vienmēr tas ir noticis satriecoši efektīgi – Kings Kongs vai Godzilla spraucas pa ielām, kāpj virsū dzeltenajiem takšiem, mētā pa gaisu ar cilvēkiem pilnus autobusus un drupina mājas, no kurām krīt ārā ofisa planktons. Reizēm Ņujorku iznīcina varens cunami, tā pārvēršas ledū, pilsētu krāšņi sadedzina citplanētiešu lāzeri, un ar katru nākamo reizi tas notiek arvien krāšņāk. Taču reālajā dzīvē – cik to par reālu vispār var šobrīd dēvēt –, no tā nav ne smakas. Megapolē nāve bradā pa ielām, bet vizuāli tas nav diži filmējams skats – tukšas ielas, garlaikoti cilvēki dzīvokļos uz dīvāniem un veco ļaužu pansionāti, no kuriem maisos nes ārā stīvus večukus.

Filmu noteikti varētu veidot tad, ja slimība skartu skaistus un bagātus cilvēkus – kā viņi greznos vakartērpos iet bojā lepnās mājās starp tīģerādām, fonā spēlējot pilnam simfoniskajam orķestrim –, bet skaistie ir laikus aizmukuši uz laukiem, un kaulainā ķer meksikāņu izcelsmes apkopējas un pārējo nebalto proletariātu. Noteikti būs filmas par to, kā plastmasās ietinušies un sasvīduši sanitāri veļ no viena sāna uz otru dziestošu pacientu, bet tas ne tuvu nestāv skatam, kā Betmens ar Supermenu un beibi skaistā apakšveļā atsit nelūgto ciemiņu uzbrukumu. Un kurš vispār vēl grib skatīties uz tīteniski satītajiem sanitāriem?!

Turpretī rakstītā burta cienītāji var negausīgi dzert ziņu virsrakstus no pārpilnības raga. Visi normālie ziņu portāli pārsit sazvērestību teorijas lapeles aci nemirkšķinot. Kurzemē radinieki pārvākušies uz laukiem, lai dēls varētu pašizolēties. Apbedīšanas biroji aicina apmeklēt bēres pēc iespējas mazākam cilvēku skaitam. Ukrainā pirms ieejas baznīcā izrok platus grāvjus, lai ticīgie nevarētu iekļūt dievnamos Lieldienu rītā. Viena no galvenajām ASV ziņām – uz Teksasas lielceļa aizdegusies smagā automašīna, pilna ar tualetes papīru. Pēc ziņas var noprast, ka šādi jaunumi sažņaudz sirdi miljoniem cilvēku ar netīru dibenu bagātākajā pasaules valstī.

Līdzās šiem jaunumiem var izlasīt, ka policija lūdz nezvanīt uz ārkārtas tālruņa numuru, ja mājās tualetes papīrs beidzies. Dzīvesstila žurnāli ir uztvēruši milzīgo interesi par alternatīviem dupša slaucīšanas veidiem un sniedz lasītāju pūļiem savus topa variantus: pēc jūrnieku metodes sālsūdenī izmērcēta plata virve. Papīra filtri no kafijas automātiem. Platie lielveikalu čeki. Ūdenī atmiekšķēts tualetes ruļļa kartons. Vecas zeķes un apakšbikses, ko var izmazgāt. Nomizoti zari (uzmanieties no skabargām pakaļā). Ielejiet ūdeni pudelē un vāciņā izduriet caurumu. Vēlams pieliet smaržīgu eļļu, tikai ne ar piparmētru ekstraktu, jo tad būs salstoša sajūta dibenā. Viegli samitrinātas avīzes, tikai var gadīties, ka tinte nosmērē aizmuguri, tas jāpārbauda ar spoguli. Plika roka, pēc tīrīšanas pārliecinieties, ka aiz nagiem nekas nav aizķēries.

Stāsts turpinās, es tikai ceru, ka šī sadaļa man sapņos nerādīsies. 

Top komentāri

Tālis
T
Druviena rulē.
VL
V
Lieliski! Labs!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja