Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šajā sētas pusē

Pēc vientulības ziemas esmu gatavs apskaut un sabučot visus paziņas. Pēc sertifikāta uzrādīšanas, protams

Rokoties ģimenes arhīva peļu apgrauztajos papīros, esmu ievērojis kara laikā uz slikta papīra rakstītas atļaujas – drīkst izbraukt uz blakus novadu pēc kuļmašīnas detaļām vai doties uz Rīgu pie notāra. Citos papīros ir precīzi uzskaitīti saimniecībās dzīvojošie cilvēki un viņu personu apliecinošie dokumenti: krievu karagūstekņi ar nederīgām pasēm, nez no kurienes uzpeldējuši leišu nabadziņi un XIX gadsimta beigās dzimušas strādnieces no Latgales. Šos papīrus ar zīmogiem un sarkaniem komandantu parakstiem atceros tagad – bez špricēšanas sertifikāta nevar pat kotleti apēst Lidiņā

Vivaldi Gadalaiki Senās mūzikas festivāla noslēgumā Rundāles pilī arī bija pieejami tikai testētajiem un durtajiem, kuriem ir attiecīgs sertifikāts. Diemžēl tas samazina iespēju starpbrīdī apmainīties ar dzēlīgām piezīmēm paziņu lokā, kur tiek izteikta līdzjūtība čipotajam aitu baram. Skatījos uz skaisto koncerta publiku un iztēlojos, ka gandrīz visi šeit esošie ticam, ka pasauli saslimdinājis viens nelaimīgs ķīnietis, kurš apēdis līdz galam neizceptu sikspārni. Citādi domājošie tik vienkārši neļaujas adatai un nesēž mūsu vidū. Starp citu, gandrīz nācās Vivaldi koncertu klausīties nevis rožu dārzā, bet tuvējos krūmos. Zināms, ka sertifikāts ir jāuzrāda kopā ar personu apliecinošu dokumentu, bet, starp mums runājot, manai pasei derīguma termiņa cipariņi nebija vislabākajā kārtībā. Kaut gan varbūt man tikai tā uztraukumā likās.  

Šis ir laiks ar interesantiem spēles noteikumiem. Nedēļas nogalē brīvā dabā vadīšu meistardarbnīcu bērniem ar vecākiem, un, lai pēc tās mani neieliktu cietumā, noteikumos ir jāorientējas kā savā bikškabatā. Tātad – sēdvietas būs personalizētas, apmeklētājiem jāuzrāda vārds, uzvārds, tālruņa numurs un e-pasta adrese, kas tiks glabāti tik ilgi, līdz zudīs nepieciešamība šos datus saglabāt, bet ne ilgāk kā spēkā esošajos normatīvajos aktos. Radošās darbnīcas apmeklētājiem būs jāizvairās no drūzmēšanās un obligāti jāievēro divu metru distance. Neievērojot distanci, blakus varēs sēdēt ne vairāk kā divas personas, kuras nav no vienas mājsaimniecības, un ne vairāk kā četras personas no vienas mājsaimniecības.

Mammas un tēti varēs man uzrādīt derīgu pārslimošanas sertifikātu, bet puņķaini un klepojoši bērni man nekavējoties jāpārmet pāri sētai otrā pusē un jānomazgā rokas atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem. Savukārt šajā sētas pusē nešpricētie un neslimojušie vecāki varēs tikt, uzrādot pēdējās sešās stundās veikto ātro antigēnu testu vai 48 stundās veikto standarta testu. Tā kā bērnus meistardarbnīcā grib ievilkt vieni no galvenajiem Latvijas sorosītiem, čipotajiem visi vārtiņi būs laipni atvērti un uz vietas vēss ūdens un mūzika par brīvu. 

Atzīšos, ka miera laikos es īpaši nepavilkos uz visu to moderno apskaušanos un samīļošanos, bet pēc vientulības ziemas esmu gatavs apskaut un sabučot visus paziņas. Pēc sertifikāta uzrādīšanas, protams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja