Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pamazām jāpilina

Sekojot pūlim, klausītāji var arī neuzzināt, ka palaiduši garām vislabākās lietas, kas notiek tepat blakus. Kartupeļpalmas bumbuļi vairojas

Nevaru ielīst katra mūzikas festivālu apmeklētāja ādā, taču man visvērtīgākie šķiet tie mirkļi, kad uz skatuves atklāju sev kaut ko jaunu, un tikai pēc tam meklēju ierakstus, lai iepazītos vēl tuvāk. Šogad lielajā festivālā Positivus Lucavsalā tā man bija ar Thundercat, bet pagājušajā nedēļā kultūras namā Wiktorija Liepājā notikušajā mazajā festivālā bija ārkārtīgi patīkami sastapt cilvēkus, kuri līdz šim neko nebija dzirdējuši par solomāksliniekiem Uguns un Zaķis, grupām Pauls Raimonds un Ministry of Echology, jo kopš 2018. gada pats esmu iesaistījies festivāla Kartupeļpalma rīkošanā Salaspilī, un jau trešo gadu tas radis sev vēl vienu mājvietu Liepājā ar nosaukumu Kartupeļpalma vējiem līdzi.

Gaumes, protams, ir dažādas, bet tās pamazām mainās, kad pa pilienam vien tiek šķīdinātas ar vēl neizzinātām lietām. Arī kad spēlēju kā dīdžejs, vispatīkamākie ir nevis mirkļi, kad visi priekšā dzied līdzi un dejo, jo citai pēc citas esi licis skanēt dziesmām, ko var uzskatīt par pārbaudītām vērtībām, bet kad neviens nedejo un kāds cilvēks pienāk klāt, lai pateiktu paldies un pajautātu, kas ir tā foršā dziesma, ko pašlaik esi uzlicis. Jūlija sākumā kādās Jaunpils pagasta lauku mājās pirmoreiz notika festivāls Progausis, kurā nelielais klātesošo pulciņš varēja uzzināt, kas Latvijas mūzikā notiek vēl bez tā, ko piedāvā no visām pusēm kā vienīgo, kas noteikti ir jāredz un jādzird, jo citādi tu nejutīsi laikmeta pulsu, bet bez tā jau ir arī daudz citu svarīgu lietu, kuras veido mūsu dzīvi.

Visi sen zina divas čellistu grupas Melo-M un Dagamba, bet vēl ir arī lielisks čellu un bungu trio The Chairs. Visi zina, ka progresīvā roka uzplaukums pasaulē notika septiņdesmitajos gados un to pēc tam aizslaucīja vēstures mēslainē panku vilnis, bet pašlaik Liepājā ir radusies grupa Aston Kais, kas ienes svaigumu Latvijas mūzikā no Kurzemes tālākā punkta pirmoreiz vairāku gadu desmitu laika nogrieznī tieši ar mūsdienīgu progresīvo roku.

Šonedēļ atklājumi jāmeklē jaunajā izklaides pilsētiņā Pāvilostā notiekošajā Fontaine Rock Festival, nākamajā nedēļas nogalē ķert jaunas vēsmas jādodas uz festivālu Laba daba, un 6. augustā jātrāpa arī Valmieras Vasaras teātra festivāla koncertā Citu dziesmu svētki, kurā kora un orķestra aranžējumos pirmoreiz skanēs deviņdesmito un nulto gadu pagrīdes hiti. Šogad pirmoreiz aktivizēta arī ar šādu izglītojošu mērķi jau pazīstamās Kartupeļpalmas trešā pietura Mākslas telpā Mala Cēsīs, kur Vinila dienas noslēgumā 13. augustā uzstāsies izcili divu dažādu paaudžu dziesminieki Keitija Bārbale un Juris Simanovičs, savukārt festivāla dzimtenē Salaspilī 20. augustā būs ŠŅK, Nikotīņi, Kalnejas, Nohow, Bēdu brāļi, DJ Krankenwagen, Buer & Andromalius un igauņu progmetāla grupa JUUR, ko atklāju pagājušajā gadā Tallinas Mūzikas nedēļā. Lai kaut kad rastos jūra, ir jāturpina pilināt. Lēni un neatlaidīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja