Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ķeriet vasaru!

Neviens mūzikas festivāls nevar norobežoties no tā, kas pasaulē notiek neatkarīgi no mūsu gribas. Piedzīvosim to, kas mums tagad tiek dots!

Atgriešanos pie situācijas "kā agrāk" jeb visu patlaban valstī noteikto ierobežojumu atcelšanu gaida katrs mūzikas cienītājs, bet līdz tam vēl kāds laiciņš ir jāpaciešas. Pirms atnāk rudens, no kura mūs biedē ar jaunu "lokdaunu" tāpat kā pērn, vaļīgāk palaisto vasaru jāsteidz izmantot.

30. un 31. jūlijā par divu dienu festivālu Rīgā Var!Būt! ar vairākām skatuvēm parūpējies Hanzas perons – iekšā un arī uz vasaras perona, kas turpat ārā, piedāvājot vairāku ne tikai pazīstamu, bet arī novērtētu latviešu mūziķu koncertus. Būs gan Linda Leen ar savu tagadējo, iespējams, vislabāko pavadošo sastāvu – trio Ezeri –, gan Carnival Youth, Nikto, Matīsa Čudara un Ivara Arutjunjana duets, Platons Buravickis, Fiņķis un Praga II, Kasetes un Ozols, arī ekskluzīvi reti dzimtenē koncertos dzirdamās elektroniskās mūzikas mākslinieces Sign Libra uzstāšanās. Festivāla prominentākie ārzemju viesi ir The Tiger Lillies no Anglijas, kuriem gan jau būs savā stilā ieturēts traģikomisks skatījums uz to, kas notiek ar zemeslodes iedzīvotājiem šodien.

Par tajā pašā nedēļas nogalē (29.–31. jūlijā) plānoto privāto triju dienu festivālu Punx Picnic norises vietas slepenības un gan jau arī paklausīgu cilvēku vidū sastopamās pankofobijas dēļ izplatījās baumas, ka tur nu gan būs viens infekciju perēklis, radot nepatiesu priekšstatu, – arī panku festivāls ievēros visas prasības, un ieeja tajā būs ar sertifikātiem vai svaigiem testiem.

Nereti organizatori ir noguruši atbildēt uz jautājumiem, kuru uzdevēji šķiet tikko nokrituši no Mēness vai pat Marsa: kā tad pie jums tur būs – ko laidīs iekšā, vai šķirosiet apmeklētājus? Ne jau viņu spēkos būs lemt, cik bieži cilvēkam plaušās jāievelk gaiss vai jāpadzeras ūdens, lai izdzīvotu, un tāpat pasaulē notiekošā iespaidā valstī noteiktie ierobežojumi, līdzīgi kā ceļu satiksmes noteikumi, ir jāievēro neatkarīgi no tā, vai tev ir pirksti gaisā, braucot ar sarkanu Ferrari, vecu opeli vai sarūsējušu divriteni. Tas pats ar metālistu gaidīto Zobenu un lemesi (20.–21. augustā Bauskā), etnofestivālu Sviests (28. augustā Valmiermuižā), svaigumu meklējošo Kartupeļpalmu (14. augustā Liepājā un 11. septembrī Salaspilī). Līdzīgi kā gandrīz gadu mums bija jāatrod iespējas sevi iepriecināt, sēžot četrās sienās un brokastīs, pusdienās un vakariņās servējot pašu galvā notiekošo interneta mērcē, ir jāizbauda šie karstie mēneši, kādi nu mums tie 2021. gadā ir doti.

Daudzi mūziķi stāsta, ka viņiem jau esot koncertu pilna vasara, – atteikties ņemt instrumentus un spēlēt ir grūti, jo to darīt nav bijis iespējas tik ilgi kā nekad un arī klausītāji, kuri vēl nav paspējuši saaugt ar saviem dīvāniem, ir izslāpuši. Grupa Instrumenti pat ir izsludinājusi papildkoncertu Mežaparka Lielajā estrādē augusta beigās. Katrs var atrast savu vietu, kurp doties, un nepalaist garām iespēju, jo neviens nezina, kas mūs gaida tuvākajā nākotnē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja