Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Desmitā iespēja, lomas un jaunrade

Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē 18. maijā plkst. 18.30 notiks klasiskā un laikmetīgā baleta vakars Iespējams…, kurā savus darbus rādīs jaunie dejotāji un horeogrāfi. Tas būs šī pasākuma desmitais – jubilejas vakars.

"Esmu gandarīts, ka Iespējams… notiek jau desmito reizi. Pateicoties šim baleta vakaram, vairāki horeogrāfi, kas sākuši ar maziem darbiem uz Jaunās skatuves, tagad jau ir radījuši iestudējumus Lielajā zālē. Daudziem dejotājiem šis baleta vakars bijis impulss ceļam uz jaunām lomām – sagatavojot Iespējams…, viņi pierādīja, ka to var, un vēlāk īstenojuši pilna apjoma izrādēs. Priecē, ka šogad būs gan daudz jaunu lomu pieteikumu, gan jaunrades. Būs arī pirmizrādes, tostarp Alises Prudānes diplomdarba viencēliens Smilšu pulkstenis," stāsta Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs

"Diplomeksāmens bija jau pagājušajā gadā, bet pandēmijas dēļ tas notika attālināti. Mans iedvesmas avots bija Imanta Ziedoņa epifānija, kas lika domāt par laiku. Gribēju savu darbu izveidot kā skatījumu uz cilvēku un laiku un par tā ietekmi cilvēka mūžā. Par to, kas ar cilvēku notiek mūža gaitā," stāsta Alise Prudāne. Viencēliens Smilšu pulkstenis ir viņas pirmais horeogrāfes darbs, kas tiks rādīts publikai. Tajā iesaistīti 11 dejotāji – smilšu graudiņi un solistu pāris Ieva Rācene un Raimonds Martinovs, kuri vēsta šo stāstu, skanot Ezio Bosso un Olafura Arnalda laikmetīgajai klasiskajai mūzikai. Pati Alise Prudāne, kurai šī ir jau divpadsmitā baleta solistes sezona, šoreiz nedejo, taču jau šosvētdien, 22. maijā, atveidos Franciskas lomu baletā Pie zilās Donavas.

Baleta vakarā Iespējams... būs skatāmas arī Elzas Leimanes, Jevgeņijas Trautmanes, Aleksandras Astreinas un Raimonda Martinova oriģinālhoreogrāfijas. Kolēģu radītajos jaundarbos dejos Jūlija Brauere, Ieva Rācene, Justīna Teličena, Anhelina Bosenko, Elina Bidna, Ivanna Sulima, Elīna Ibragimova, Nikola Bloma, Anna Russke, Emma Lagūna, Oļesja Čudakova, Antons Freimans, Kirils Baiduks, Fabio Sonconji, Filips Fedulovs, Raimonds Martinovs, Dariuss Florians Katana, Žans Mergoļds, Māris Spriņģis, Andris Pudāns.

Savukārt baleta solisti un mākslinieki Sabīne Strokša, Jolanta Lubēja, Justīna Teličena, Emma Lagūna, Paula Lieldidža-Kolbina, Sofija Beļkina, Filips Fedulovs, Kārlis Cīrulis, Dariuss Florians Katana, Finians Patriks Heptings, Aidens Viljams Konefrijs, Fabio Sonconji dejos fragmentus no baletiem Riekstkodis, Gulbju ezers, Apburtā princese, Dons Kihots, Esmeralda un citām repertuāra izrādēm. Biļetes – LNOB un Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja