Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kariņš: Latvija atbalsta Ukrainas pievienošanos ES un NATO

Latvija atbalsta Ukrainas pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO, kā arī Latvija turpinās sniegt Ukrainai visa veida atbalstu, tai turpinot cīņu pret Krievijas militāro iebrukumu, ceturtdien, Prāgā, Čehijā tikšanās laikā ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ukrainas premjerministrs sarunā ar Kariņu pateicās par Latvijas sniegto atbalstu, jo Ukrainā ir zināms, ka Baltijas valstis ir līderes atbalsta sniegšanā, kā arī Ukrainā cilvēki ir ievērojuši Latvijas sabiedrības kopējo atbalstu Ukrainas cīņā pret Krievijas iebrucējiem.

Ministru prezidents sarunā ar Šmihalu uzsvēra, ka Latvija arī turpinās atbalstīt Ukrainas tālāko ceļu uz ES un NATO un ir gatava palīdzēt valsts reformu un atjaunošanas procesā.

Abas puses pārrunāja gan turpmāko nepieciešamo ES palīdzību Ukrainai, gan arī turpmākās Latvijas atbalsta iespējas.

Kariņš ar Šmihaļu tikās ceturtdien, 6. oktobrī, Prāgā, kur norisinājās pirmā Eiropas politiskās kopienas sanāksme. Uz to bija pulcējušies 44 Eiropas valstu līderi, lai pārrunātu drošības, ekonomikas attīstības, klimata un enerģētikas, migrācijas un mobilitātes jautājumus.

Savukārt šodien, 7.oktobrī, Prāgā norisinās neformālā Eiropadome, ES valstu un valdību vadītāju sanāksme, kuras laikā plānots pārrunāt Krievijas īstenoto karu Ukrainā, enerģētiskās drošības un ekonomikas attīstības jautājumus.

ES līderi lems par atbalsta turpināšanu Ukrainai un atbildes soļiem uz Krievijas īstenoto situācijas eskalāciju, uzsākot mobilizāciju, organizējot fiktīvus “referendumus” un nelegāli anektējot daļu no Ukrainas teritorijas. 

Tāpat ES līderi pārrunās energoresursu pieejamības un cenu jautājumus, ņemot vērā gaidāmo ziemas sezonu, kā arī iespējas turpināt nodrošināt ekonomikas izaugsmi, risinot energoresursu augsto cenu situāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē