Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Aicina braukt uz Latviju

Latvijā 2023. gadā visvairāk ārvalstu viesu bijis no Baltijas kaimiņvalstīm.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, mūsu valsti pērn apmeklējuši 257,5 tūkstoši tūristu no Lietuvas un 181,6 tūkstoši no Igaunijas. Turklāt aizvadītajā gadā uzņemto viesu skaits no Baltijas kaimiņvalstīm bijis lielāks nekā pirms Covid-19 pandēmijas, 2019. gadā no Lietuvas viesu bijis par 22,9% vairāk un no Igaunijas – par 6,1% vairāk. Pozitīvā tendence turpinās arī 2024. gadā. 

Ar dažādu kampaņu palīdzību mēs popularizējam Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumu un mudinām viesus no abām Baltijas kaimiņvalstīm atklāt vēl neiepazītas Latvijas kultūras, dabas un vēstures bagātības. Lietuvas un Igaunijas tūristu piesaiste ir īpaši svarīga pašreizējā sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā, kad ceļotāji no tālākām valstīm ir piesardzīgāki attiecībā uz mūsu valsti.

Atklājot gan plaši pazīstamus, gan mazāk zināmus tūrisma objektus Latvijas reģionos, no 13. jūnija Igaunijas TV3 ēterā ir skatāms vasaras ceļojumu raidījums No stūra uz stūri (Kurvist Kurvi), kuru vada divas populāras Igaunijas TV personības – mūziķis Jāgups Krēms un aktieris Arlets Palmiste.  

Raidījumam plānotas sešas epizodes, kurās tiks parādīti dažādi galamērķi Latvijas novados. Slavenības viesosies Liepājā, Pāvilostā, Jūrkalnē, Kuldīgā, Sabilē, Tukumā, Tērvetē, Bauskā, Daugavpilī, Preiļos, Ludzā, Cēsīs, Valmierā un Alūksnē.

Kampaņā tiks uzsvērts arī viens no vēsturiski nozīmīgākajiem notikumiem autosporta dzīvē Latvijā – no 18. līdz 21. jūlijam Kurzemē un Rīgā tiks uzņemts FIA pasaules rallija čempionāta posms (WRC Rally World championship). Plānots, ka raidījumu Kurvist Kurvi noskatīsies vairāk nekā 200 tūkstoši skatītāju.

Savukārt, lai pievērstu lietuviešu uzmanību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Lietuvas mediju platformu Delfi.lt realizē plašu kampaņu, kurā divi viedokļa līderu pāri šajā vasarā apceļos dažādus novadus. Tā rezultātā Lietuvas skatītājus sasniegs astoņu sēriju cikls par Latvijas skaistākajām vietām, katram novadam veltot divas epizodes. Aktivitāšu ietvaros taps arī dažādas publikācijas un citi materiāli, mudinot lietuviešu ceļotājus atklāt vēl neiepazītas Latvijas vietas. Īpaši tiks akcentēta Liepāja, kas ir izraudzīta par Eiropas Kultūras galvaspilsētu 2027.

Lai gan varētu šķist, ka Baltijas valstu tūrisma piedāvājums ir līdzīgs, lietuvieši atzīst, ka vairāki apmeklētie objekti ir tiešām unikāli un Lietuvā analogus tiem neatrast.

Visu reģionu piedāvājums tūrisma kompānijām un medijiem šogad tika prezentēts Latvijas tūrisma semināros Tallinā un Viļņā. Turklāt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra organizē tūroperatoru vizītes uz Latviju, lai iepazīstinātu ar jaunumiem klātienē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses