Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Philip Morris International par 820 miljoniem ASV dolāru iegādājas Fertin Pharma

Philip Morris International (PMI) 1. jūlijā nāca klajā ar paziņojumu, ka uzņēmums ir noslēdzis līgumu par Fertin Pharma – vadošā inovatīvu farmācijas un labsajūtas produktu izstrādātāja un ražotāja – iegādi. Darījuma summa ir 5,1 miljards Dānijas kronu jeb aptuveni 820 miljoni ASV dolāru.

"Fertin Pharma iegāde stiprinās mūsu uzņēmuma transformācijas procesu virzībā uz inovatīvo bezdūmu produktu ieviešanu, kas pārskatāmā nākotnē aizstās tradicionālās cigaretes un tabakas produktus, kā arī pilnveidos mūsu bezdūmu produktu portfeli un progresu beznikotīna produktu izstrādē," norāda PMI izpilddirektors Jaceks Olčaks.

Fertin Pharma, kas darbojas Dānijā, Kanādā un Indijā un kurā strādā 850 darbinieki, ražo farmaceitisko košļājamo gumiju ar nikotīnu, kā arī citus farmaceitiskos preparātus, kas palīdz atmest cigarešu smēķēšanu. 2020. gadā Fertin Pharma neto ieņēmumi bija 1,1 miljards  Dānijas kronu (aptuveni 160 miljoni ASV dolāru). Darījuma vērtība ir aptuveni 15 reizes lielāka par Fertin Pharma 2020. gada EBITDA.

Pašlaik Fertin Pharma pieder globālai investīciju organizācijai EQT un Bagger-Sørensen & Co. Paziņojumā Philip Morris International norāda, ka darījums tiks finansēts no uzkrātajiem līdzekļiem, un paredzams, ka tas tiks noslēgts šā gada ceturtajā ceturksnī, ja tam piekritīs attiecīgie regulatori. Pēc iegādes pabeigšanas Fertin Pharma kļūs par PMI pilnībā piederošu meitasuzņēmumu.

Fertin Pharma neto ienākumi pagājušajā gadā bija 160 miljoni ASV dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses