Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Balticovo par 105 00 latiem iegādājas robotus-krāvējus

AS Balticovo šķirotavā ir ieviests palešu robots, kas ir inovācija palešu pakošanas sistēmā, kas automatizēti sakārto transporta iepakojumu uz transporta paliktņiem, ziņo uzņēmums.

Divi ražotnē uzstādītie roboti vienas stunda laikā spēj nodrošināt 180 000 safasētu olu novietošanu uz transporta paliktņiem.

„Robota izmantošana pārtikas ražošanā, it īpaši – olu pakošanā – ir novitāte nozarē. Līdz šim pakošanas roboti pārtikas nozarē bija maz pieejami to dārdzības dēļ. Palešu roboti ir ieviesti uzņēmumā pašu spēkiem, rodot tehnoloģisku risinājumu uz vietas. Investīcijas šajā inovācijā ir 150 000 eiro jeb 105 000 latu.

Ja mēs piesaistītu šo pakalpojumu no ārpuses, tas izmaksātu apmēram divas reizes dārgāk. Investīcijas šajā inovācijā atmaksāsies trīs gadu laikā. Mēs turpināsim jaunu, progresīvu tehnoloģiju ieviešanu,” informē kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.

Līdz šim šo funkciju veica divi darbinieki-krāvēji. „Palielinoties darba apjomam, abus darbiniekus esam pārstrukturējuši citu darbu veikšanai mūsu uzņēmumā,” paskaidro Arnis Veinbergs.  

AS Balticovo ir lielākais olu un olu produktu ražotājs Eiropas ziemeļvalstu reģionā ar ražošanas jaudu vairāk nekā pusotru miljonu olu dienā. Šogad kompānija atzīmē 40 gadu jubileju kopš darbības uzsākšanas 1972. gadā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses