Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Tie, kas gūst dodot

Ik gadu 5. decembrī tiek atzīmēta Starptautiskā brīvprātīgo diena, un jau septīto gadu pēc kārtas Latvijā šajā dienā tiek godināti čaklākie brīvprātīgā darba veicēji, organizētāji un brīvprātībai draudzīgākās pašvaldības. Balvai Gada brīvprātīgais 2020 šogad bija pieteikti 135 brīvprātīgie, 17 nevalstiskās organizācijas un divas pašvaldības. Nodarbinātības valsts aģentūras izveidota ekspertu žūrija nolēma apbalvojumu piešķirt astoņiem laureātiem, kuru godināšana šoreiz norisinājās attālināti.

Titulu Gada brīvprātīgais 2020 šogad ieguvuši pieci brīvprātīgā darba veicēji. Agnese Blūmenfelde no Rīgas ir sešu bērnu māmiņa, kura palīdz grūtībās nonākušām ģimenēm, palīdz jauniešiem ar ierobežotām iespējām un invaliditāti iekļauties sabiedrībā, gādā par bezpalīdzīgiem dzīvniekiem. Savukārt Jaunpils pašvaldības policijas brīvprātīgais palīgs Arvīns Dārziņš jau kopš 1970. gada rūpējies par sabiedrisko kārtību un iedzīvotāju drošību, brīvprātīgo darbā iesaistot arī savu ģimeni. Rīdziniece Ilze Neimane-Nešpora Gada brīvprātīgā balvu saņēmusi par akciju Svētku galds un Galds savējiem rīkošanu. Viņa šajās akcijās iesaistījusi daudzus brīvprātīgos, lai ar restorānu, pārtikas preču ražotāju un piegādātāju palīdzību sarūpētu vairāk nekā 60 000 siltu un gardu maltīšu mediķiem, paliatīvās aprūpes pacientiem un darbiniekiem. Arī Ligita Dalinkēviča ir no Rīgas, un viņa brīvprātīgo darbu veic Valsts sociālās aprūpes centrā, kur darbojas ar bērniem ar īpašām vajadzībām, kopīgi apgūst dažādas prasmes, veido un apmeklē pasākumus, palīdz bērniem socializēties, arī pati apgūst zīmju valodu. Bet Marta Čukure no Alojas ilgstoši darbojas Alojas jauniešu domē, organizē un vada kvalitatīvus un interesantus kultūras pasākumus.

Par brīvprātīgo darba organizēšanu šogad godinātas divas organizācijas. Biedrība LiveIntegro (Rīga) Nataļjas Novikovas vadībā jau piecu gadu garumā popularizē parasportu un aktīvi iesaista tajā bērnus un jauniešus ar kustību traucējumiem, organizē sporta pasākumus visā Latvijā un regulāri piesaista arvien jaunus brīvprātīgos. Savukārt biedrība Paliec mājās visā Latvijā palīdz tiem, kam šāgada neparastie apstākļi krietni samazinājuši iespēju pārvietoties un komunicēt ar līdzcilvēkiem. Biedrības brīvprātīgie senioriem, kā arī cilvēkiem pašizolācijā vai karantīnā piegādā pārtiku, saimniecībā nepieciešamās preces, bieži dāvājot arī emocionālo atbalstu un citu palīdzību.

Tikmēr Kokneses novada pašvaldība šogad atzīta par brīvprātībai draudzīgāko pašvaldību. Tā regulāri un aktīvi atbalsta novada brīvprātīgo organizāciju rosību, brīvprātīgo darbību, kā arī īsteno jaunas iniciatīvas sabiedrības iesaistīšanā brīvprātīgo darbā.
Videostāstus par katra Gada brīvprātīgais 2020 titula saņēmēju un viņa veikumu sabiedrības labā var noskatīties Brivpratigie.lv Facebook lapā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses