Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Pirmās Adventes cepumi

Varbūt nav gaumīgi atzīties, bet es Pirmo Adventi gaidu smieklīga iemesla pēc - kāds no TV kanāliem tad noteikti rādīs Viens pats mājās. Un es varēšu dīki, uz brīdi aizmirstot par nenodotajiem rakstiem un žurnālu abonēšanas datiem, skatīties jau nez cik reižu redzēto filmu, kura mūsu mājās vieno gan tos, kam pieci, gan 15 un 17 gadi, slinkot un ēst kaut ko garšīgu.

Tādām - tumšām un drēgnām brīvdienām, kad diena tā arī nesākas un ārā iet negribas, piestāv Kaļķu vārtu konditores Ingas Cīrules ceptie cepumi. Viena pamatmīkla - trīs dažādas receptes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Šokolādes smilšu cepumi ar dzērvenēm

Sastāvdaļas 600 g cepumu: 250 g mīksta sviesta, 100 g pūdercukura, 1 olas baltums, 250 g miltu, 2 ēd. k. kakao, šķipsna sāls, 50 g kaltētu dzērveņu
1. Mīkstu sviestu saputo ar pūdercukuru un sāli, pievieno olas baltumu un puto, līdz masa ir viendabīga.
2. Atsevišķi sajauc bļodā miltus, kakao un sāli. Piesijā tos sviesta masai un samaisa. Mīklu nedrīkst pārmīcīt.
3. Atdzesē ledusskapī 30 min.
4. Mīklu sadala vairākās daļās un sarullē kā desu, kuru ietin pārtikas plēvē vai pergamentā un ieliek ledusskapī uz 30 min.
5. No mīklas desas griež šķēles un liek uz plāts, kas izklāta ar pergamenta papīru. Jāskatās, lai cepot nepiedeg maliņas, jo tad cepumi kļūst rūgteni. Cep 170 0C 15 min.
6. Atdzisušus cepumus dekorē ar balto šokolādi.

Vīnes smilšu cepumi

Sastāvdaļas 500 g cepumu: 200 g mīksta sviesta, 80 g pūdercukura, 230 g miltu, 1 olas baltums, šķipsna sāls, vanilīns, 100 g tumšās šokolādes.
1. Mīkstu sviestu saputo ar pūdercukuru un sāli.
2. Pievieno olas baltumu un puto, līdz masa kļūst viendabīga.
3. Iesijā miltus, izmaisa.
4. Pārāk ilgi mīcīt mīklu nevajag, jo tad mīkla zaudē vieglumu un izcepta būs cieta.
5. Mīklu sapilda konditorejas maisā ar robotu uzgali un izspiež cepumus uz plāts, kas izklāta ar pergamentu.
6. Cep 180 grādu temperatūrā 15 min., līdz tie kļūst zeltaini.
7. Dekorē ar tumšo šokolādi vai arī ar riekstiem, sēkliņām utt.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 600 g cepumu: 200 g miltu, 65 g mandeļu, 100 g cukura, 125 g
gabaliņos sakapāta auksta sviesta, 1 ola, kanēļa un pūdercukura maisījums pārkaisīšanai,
1/2 glāze ogu želejas.

1. Miltus uz galda virsmas sakapā kopā ar pārējiem produktiem un žigli samīca gludu mīklu.
2. Izveido apaļu bumbu, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz stundu.
3. Mīklu liek uz galda virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem, un izveltnē 2 mm plānu.
4. Ar robotu veidnīti izspiež apaļus cepumus. Pusei cepumu vidū izspiež mazus aplīšus.
5. Cepumus liek uz plāts, pārkaisa ar pūdercukuru un liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
6. Cep zeltaini brūnus apmēram desmit minūtes
7. Cepumus savieno ar ogu želeju un pārkaisa ar kanēļa un pūdercukura maisījumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?