Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Ķirbja iemānīšana

Man pašai šobrīd mājās ir viens liels ķirbis ar tumši zaļu, grubuļainu mizu (pirmo reizi tādu redzu, bet esmu dzirdējusi, ka tam kartupeļa konsistence, varot ēst kartupeļa vietā), viens mazs bumbierveidīgs sviesta ķirbītis un viens no ķirbju klasikas - koši oranžs un apaļš. Tas pēdējais laikam būs jāizmet, tik vien kā paspēju dažas šķēles iegriezt - nav iespējams ķirbi katru vakaru ēst.

Jo patiesībā jau - nu atzīstieties, kuram gan ķirbis garšo? Vismaz es tādus cilvēkus, ieskaitot sevi, nepazīstu. Visa kulinārijas intriga ir - kā iemānīt ķirbi tādās receptēs, lai ēdot neviens nepamanītu, ka ēd veselīgo, taču diezgan salkano ķirbi.

Tāpēc ķirbis jāgatavo kopā ar izteiktas garšas produktiem. Šoreiz to ar ķiploku, dzērvenēm, citronu sulu kopā liek Valda Livčāne, Maxima Latvija vecākā tehnoloģe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pikantās ķirbju karbonādes 3. Traukā liek kārtu c

Sastāvdaļas: 1 kg notīrīta muskata ķirbja, 4 olas, 140 g kviešu miltu, 150 g augu eļļas, 150 g kečupa, 80 g majonēzes, 2 daiviņas ķiploku, sāls
1. Notīrītus ķirbjus sagriež 3-5 mm biezās šķēlēs.
2. Ņem divus šķīvjus. Vienā miltus samaisa ar sāli, bet otrā sakuļ olu. Ķirbju šķēles vispirms apviļā miltos, tad olā un liek sakarsētā eļļā cepties. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas.

Ķirbju želeja ar vaniļas krēmu 6. Saputotajam krē

Sastāvdaļas: ķirbju želejai - 350 g notīrīta muskata ķirbja, 50 g ūdens, 150 g cukura, 15 g želatīna, 80 g citronu sulas, 1 g kanēļa; vaniļas krēmam - 400 g 35 % saldā krējuma, 70g 2,5% piena, 60 g cukura, 10 g želatīna, 5 g vaniļas cukura, 40 g ūdens želatīna uzbriedināšanai
1. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno muskata ķirbja gabaliņus un uz lēnas uguns vāra, līdz tie mīksti. Vārīto ķirbi atdzesē.
2. Tad pievieno cukuru, citrona sulu un kanēli un ar blenderi sasmalcina viendabīgā masā. (Ja nav blendera, ķirbis jāsamīca pirms pārējo sastāvdaļu pievienošanas.)
3. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu, tad ūdens peldē izkausē un maisot pievieno ķirbju biezenim. Želeju salej trauciņos.
4. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu krēmam. Saldo krējumu ielej putojamajā traukā, pievieno cukuru un vaniļas cukuru un puto stingrās putās.
5. Uzvāra pienu un maisot pievieno uzbriedināto želatīnu. Atdzesē aukstā ūdens peldē, regulāri maisot, kamēr šķidrums sāk biezēt.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: ķirbju krēmam - 250 g notīrīta muskata ķirbja, 50 g ūdens, 250 g 35% saldā krējuma, 100 g cukura, 5 g vaniļas cukura, 10 g želatīna, 25 g citrona sulas; dzērveņu želejai - 300 g dzērveņu, 130 g cukura, 250 g ūdens, 15 g želatīna
1. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno muskata ķirbja gabaliņus un uz lēnas uguns vāra, līdz tie kļūst mīksti. Vārīto ķirbi atdzesē.
2. Pievieno pusi cukura, citronu sulu un blenderī sasmalcina viendabīgā masā. (Ja nav blendera, ķirbis jāsamīca pirms cukura un citrona pievienošanas.)
3. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu, ūdens peldē izkausē un maisot pievieno ķirbju biezenim.
4. Saldajam krējumam pievieno atlikušo cukuru un vaniļas cukuru un sakuļ stingrās putās.
5. Saputotajam krējumam maisot pievieno ķirbju biezeni, salej trauciņos un liek ledusskapī.
6. Tagad gatavo dzērveņu želeju. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno dzērvenes un vāra 5-7 minūtes. Tad ogas caur sietu notecina, izspiež sulu, vēlreiz uzvāra, pievieno cukuru un noņem no uguns.
7. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī un uzbriedušu pievieno dzērveņu želejai. Maisot izšķīdina. Želeju atdzesē, līdz tā kļūst bieza, tad pārlej ķirbju krēmam. Liek ledusskapī sastingt.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?