Konkursa rīkotāji arī vēlas sekmēt topošo pavāru prasmi veidot mūsdienīgu un radošu ēdienkarti, kas ir saskaņā ar pašlaik pasaulē aktuālajiem pārtikas un gatavošanas principiem - sezonāla, bioloģiska, vietēja pārtika, tradicionālie pārtikas produkti mūsdienīgā pasniegšanas veidā.
Konkursa uzdevums ir līdz 4. maijam izstrādāt vienas nedēļas ēdienkarti sākumskolas skolēniem. Tapušās ēdienkartes vērtēs gan sākumskolas skolēnu žūrija, gan Latvijā atzīti ēdināšanas nozares pārstāvji: šefpavārs Ingmārs Ladigs, uztura speciāliste Liene Sondore, bioloģiskās pārtikas eksperte Jana Simanovska, veselīga dzīvesveida un uztura bloga Happy Whispers autore Līga Andžāne un LBLA vadītājs Gustavs Norkārklis. Konkursa noslēguma kārta, kas ietvers konkursa ēdienu gatavošanu, degustēšanu un vērtēšanu, notiks 25. maijā Rīgā. Uzvarētāji balvās saņems meistarklases pie labākajiem Latvijas pavāriem, naudas balvas profesionālu virtuves rīku iegādei, kā arī literatūru par mūsdienīgu ēdienu gatavošanu. Sīkāk - Biologiski.lv.