Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +1 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Bagātīgas un gardas pusdienas

Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš šajā gadalaikā ēdienu gatavošanā nozīmīgu vietu atvēl ogu karalim ķirbim, bieži liek lietā cidonijas, Latvijas kazu sieru un visdažādākās ābolu šķirnes. Tomass dārzeņus galvenokārt ved no Krimuldas pagasta zemniekiem, kuri izturējuši Neiburga pavārkomandas stingrās prasības. Domājot par ziemu, Tomass gādājis, lai ledusskapjos savlaicīgi tiktu sasaldētas vietējās zemenes un sagatavotas cidonijas cukurā. Ziemā šie krājumi ļaus vitaminizēt ēdienkarti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jēra kājas konfits ar ceptiem kastaņiem un ķirbju

Divām porcijām vajadzēs: 400 g jēra kājas bez kaula,1 l pīles tauku vai eļļas, 3 ķiploka daiviņas, 1 rozmarīna zariņu, 1/2 čili pāksti, 200 g ķirbja, 50 g cidoniju, 20 g cukura, 70 g ēdamo kastaņu, 30 g sviesta, 20 g pūdercukura, 5 g krešu, sāli, piparus pēc garšas
Konfits ir savos taukos vai eļļā uz mazas uguns ilgu laiku vārīts produkts. Kājas liek taukos vai olīveļļā tā, lai eļļa tās apsedz.
Jēra kājai uzkaisa sāli, piparus. Pīļu taukus liek katliņā, pievieno ķiplokus, čili, rozmarīnu, var pielikt smaržīgos piparus, lauru lapas, uzvāra, tad nogriež nelielu uguni, liek iekšā jēra kāju un vāra uz nelielas uguns trīs stundas.
Ķirbi nomizo, sagriež kubiņos, liek katliņā, pievieno sagrieztas cidonijas un cukuru un vāra, kamēr mīksts, sablendē un izberž caur sietu. Kastaņus apcep sviestā un pūdercukurā.

Lej šķīvjos zemeņu ķīseli, virsū liek krēmu, dekor

Četrām porcijām vajadzēs: 200 g ābolu, 50 g cidoniju, 30 g cukura, 10 g želatīna, 200 g saldā krējuma, 200 g zemeņu, 80 g cukura, 2 ēd. k. kartupeļu cietes, naža galu vaniļas cukura
Āboliem izņem serdi, liek cepeškrāsnī. Cep, kamēr mīksti, noņem mizu un sablendē ar savārītām cidonijām.
Saputo saldo krējumu, iecilā ābolu un cidoniju masu, pievieno 30 g cukura un vaniļas cukuru. Želatīnu uzbriedina, izkausē un tievā strūkliņā lej masā. Gatavo masu lej trauciņos, liek ledusskapī, lai sastingst.
Katliņā ielej 200 g ūdens, pievieno 80 g cukura un vāra, tad pievieno zemenes un izšķīdinātu kartupeļa cieti. Atdzesē.

Bez nosaukuma

Divām porcijām vajadzēs: 250 g ķirbja, 80 g kazas siera, 30 g saulē kaltētu tomātu, 2 marakujas auglīšus, 30 g medus, 20 g olīveļļas, 1 ēd. k. citronskābes, 1 kanēļa standziņu, 5 krustnagliņas, 30 g cukura, saulē kaltētus tomātus
Katliņā ielej 200 ml ūdens, pievieno cukuru, citronskābi, kanēli, krustnagliņas, vāra uz nelielas uguns. Ķirbi nomizo, sagriež trijstūrīšos un liek verdošā ūdenī. Vāra, kamēr ķirbis kļūst mīksts, bet vidū vēl mazliet stingrs, noņem no uguns un atdzesē.
Marakuju pārgriež uz pusēm, liek bļodiņā, pievieno medu un olīveļļu, visu rūpīgi samaisa.
No kazas siera saveļ bumbiņas.
Uz šķīvja kārto marinēto ķirbi, kazas siera bumbiņas, saulē kaltētus tomātus, uzlej marakujas mērci un dekorē ar dīgstiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?