Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Sestdienas receptes: Priecīgi nolīgot!

Novēlu visiem skaistu līgošanu un garšīgi pavadīt arī Jāņu dienu, kad ne vienam vien, citējot Silmaču Kārlēnu, gribēsies kā sālīta vai skāba! Tad nu piedāvāju divas atspirdzinošas aukstās zupas: gan sāļo, gan saldo.

Kraukšķīga aukstā zupa ar paniņām

Lai arī laikapstākļus svētkos nesola ļoti saulainus un karstus, auksta, kraukšķīga un mazliet pikanta zupa ir tieši tas, kas var iedot jaunu sparu jāņot tālāk. Droši dubultojiet sastāvdaļas un cienājiet arī draugus!

Pagatavošanas laiks: 20 minūšu

Sarežģītības pakāpe: viegli un mierīgā garā

Daudzums: 2 porcijas 

Sastāvdaļas

  • 6 redīsi
  • 1 neliels garais gurķis (vai 2 lauku gurķīši)
  • 4 plānas doktordesas šķēlītes
  • 2 cieti vārītas olas
  • 1 tējk. Dižonas sinepju (vai pēc garšas)
  • ap 200 ml paniņu
  • 50 ml vai vairāk (pēc vajadzības) gāzēta minerālūdens
  • šļuciņa halapenjo piparu marinādes (ja gribas asumiņu)
  • sāls, svaigi malti baltie pipari pēc garšas 

Gatavošana

1. Redīsus un gurķus sagriež šķēlītēs un tās savukārt akurātos stienīšos. Jā, tas ir čakars, bet, ja nav jāgatavo lielam ēdēju pulkam, nekas grūts.

2. Doktordesas šķēles pārgriež uz pusēm un arī sagriež strēmelītēs. Vārītās olas smalki sakapā.

3. Visu ber bļodā, pievieno sinepes, pielej paniņas, samaisa un tad lej minerālūdeni pēc vajadzības. Minerālūdens mazliet uzgāzēs zupu un arī to pašķidrinās.

4. Ja vēlas, piešauj aso piparu marinādi, pieber sāli un piparus pēc garšas.

 


Zemeņu zupa ar saldējumu 

Nekā sarežģīta, bet ļoti vasarīgi un garšīgi! Iesaku izmantot saldētas ogas, tad šī deserta zupa būs spirdzinoša uzreiz, nebūs jāatvēsina ledusskapī. Var, protams, gatavot arī no svaigām zemenēm vai, ja ir pieejams tāds dārgums, pat no meža zemenītēm

Pagatavošanas laiks: 15 minūšu

Sarežģītības pakāpe: patīkami un ātri

Daudzums: 1-2 porcijas 

Sastāvdaļas

  • 250 g saldētu zemeņu
  • 250 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • sula no ½ citrona
  • 1 ēd. k. pūdercukura
  • putukrējums pasniegšanai
  • rīvēta citrona miziņa un svaigas piparmētras dekoram

Gatavošana

1. Zemenes mazliet atkausē (ja vien nav superblenderis, kas blendē pavisam sasalušas ogas), liek blendējamā traukā.

2. Pievieno svaigi spiestu apelsīnu sulu, citrona sulu un pūdercukuru.

3. Sablendē un pēc vajadzības vēl pieregulē garšu uz saldo vai skābo pusi.

4. Pasniedz ar putukrējumu, pārrīvētu citrona miziņu un svaigām zemenēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Trampa sarežģītie manevri

Nedēļas sākumā plaša starptautiska uzmanība bija pievērsta ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojumam, par kuru iepriekš tika solīts, ka tas kļūs par pārsteigumu Krievijai. Ar šo paziņojumu Tra...

Liepiņa zvērnības

Žurnālists un rakstnieks Imants Liepiņš (45) par savām Pasakām par lopiem, pārbirokratizācijas cēloņiem Latvijā, sākšanu no beigām un kurā virzienā latviešiem jādodas ar laika mašīnu.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata