Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rīgas Domā muzicēs koris un orķestris no Jaunzēlandes

Koris, orķestris un diriģents no Jaunzēlandes ar koncertu "Magnificat" viesosies Rīgas Domā 21.decembrī plkst.19. informēja Rīgas Doma koncertdaļas vadītāja Silvija Zaķe. Šajā koncertā uzstāsies Vissvētākā Sakramenta katedrāles(The Cathedral of the Blessed Sacrament) koris un orķestris diriģenta Dona Vīlana vadībā.

Koncertā "Magnificat" Rīgā Svētā sakramenta katedrāles koris un orķestris piecdesmit dalībnieku sastāvā atskaņos B. Britena "Himnu Jaunavai Marijai" un A. Bruknera "Ave Maria". Programmā iekļauts D.Bukstehūdes  "Magnifikāts" korim un orķestrim un tam kontrastējošais spāņa A.Solera dramatiskais sacerējums, kā arī Kristčērčas mūsdienu komponista Krisa Ārčera opuss, kas rakstīts speciāli Kristčērčas mūziķu grupai. Koncertā skanēs arī citu jaunzēlandiešu komponistu sacerējumi. Svētā sakramenta katedrāles koris un orķestris apvienosies kopīgā muzicēšanā, atskaņojot V.A.Mocarta "Inter Natos" un atsevišķas ārijas un koru numurus no G.F.Hendeļa oratorijas "Mesija" pirmās daļas – "Kristus dzimšana."Svētā Sakramenta katedrāles jaukto kori kopš tā atjaunošanas 1965.gadā veido ap četrdesmit dziedātāju, kuri pulcējas mēģinājumiem Kristčērčas Mūzikas centrā un gatavo galvenokārt programmas katedrāles liturģiskās mūzikas vajadzībām. Kolektīvam pieder plaša kora mūzikas bibliotēka un tas uzstājas regulāri mesās, svinību reizēs un citos īpašos gadījumos. Katru gadu koris sniedz četrus īpašus koncertus, kopā ar orķetsri izpildot J.S. Baha "Sv.Jāņa pasiju" Lielajā piektdienā un G.F.Hendeļa "Mesiju" Ziemassvētku laikā. Kopš 1988.gada Sv. Sakramenta katedrāles koris bieži dodas koncertu turnejās gan pa savu valsti, gan citām zemēm. Pēc pirmajiem vērienīgajiem, vairāku nedēļu ilgiem koncertbrauciniem pa Austrāliju un Eiropu Jaunzēlandes valdība kolektīvam piešķīra valsts kultūras vēstnieka nosaukumu. Vēlākajos gados koris viesojies Sanktpēterburgā, Berlīnē, Drēzdenē, Minhenē, Lucernā, Barselonā, Toledo un Parīzē, atkārtoti devies uz Austrāliju, viesojies Latīņamerikas valstīs, ASV, Kanādā. Tūkstošgades sagaidīšanu tas atzīmējis ar pasaules turneju, atskaņojot G F.Hendeļa "Mesiju" Ēģiptē, Izraēlā, Turcijā un Eiropas valstīs.

Svētā sakramenta katedrāles orķestra kodolu veido divdesmit pieci mūziķi, kuriem dažkārt projektu ietvaros pievienojas arī citi atskaņotājmākslinieki, kuri galvenokārt nodarbināti Kristčērčas simfoniskajā orķestrī. Orķestrī muzicē arī ērģelnieks. Svētā sakramenta katedrāles orķestris kopā ar kori piedalījis Amerikas, četrās Austrālijas un trīs Eiropas koncertturnejās. Viņi piedalās katoļu mesu atskaņojumos pasaules lielākajās katedrālēs un bazilikās kopš savas starptautiskās koncertdarbības sākuma, tostarp arī bija ielūgti Romas Sv. Pētera bazilikā ar Pāvesta Ziemassvētku mesu uzsākt 2000.jubilejas gadu.








Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja