Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas cirka mājaslapā varēs noklausīties stāstus par tā vēsturi un videolekcijās apgūt žonglēšanu

Rīgas cirks piedalās Kultūras ministrijas organizētajā informatīvajā kampaņā #Ēkultūra, kas aicina kultūru izbaudīt virtuāli, paliekot mājās, informēja Rīgas cirka pārstāve Zane Volkinšteine.

Jau šobrīd Rīgas cirka mājaslapā cirks.lv ir pieejami 20 audiostāsti latviešu un krievu valodā – senāku un nesenāku laiku Rīgas cirka mākslinieku, mūziķu, veterinārārstes, kasieres un citu Rīgas cirka esošo un kādreizējo darbinieku atmiņas un pārdomas, kuras ne tikai ir interesanta klausāmviela, bet visas kopā veido Rīgas cirka vēsturi. Šajā sērijā ietverta intervija ar starptautiski pazīstamo cirka mākslinieci Dzintru Žildi, ar aktrisi Guntu Virkavu, kuras tēvs Alfons Virkauss bijis izcils cirka mākslinieks, ar iluzionisti Daci Pecolli un daudziem citiem ar Rīgas cirku saistītiem cilvēkiem. Audiostāsti un mākslinieces Ievas Epneres fotogrāfijas ar rakstu varoņiem pieejamas: http://cirks.lv/vesture/rigas-cirka-stasti.

"Uniformistu piedzīvojumi, darbs ar kaķu trupu, atmiņas par leģendāro klaunu Rolandu, skats uz cirka arēnu no orķestra balkona un citi atmiņstāsti iemūžināti vērienīgajā Rīgas cirka projektā "Rīgas cirka stāsti". Visa pagājušā gada garumā esam krājuši audiostāstus latviešu un krievu valodā. Ik vakaru noklausoties pa vienam, pietiks apmēram mēnesim jeb tieši līdz aprīļa vidum," ielūkoties Rīgas cirka mājaslapā aicina cirka direktore Liene Pērkone.

Rīgas cirka komanda aktīvi strādā arī pie videosatura radīšanas, kas, sākot no nākamās nedēļas, būs daļēji pieejams publiski – lai mācības varētu turpināt arī neklātienē, Rīgas cirka skolas audzēkņi saņems regulāras videoapmācības no saviem cirka skolas pasniedzējiem. Iecerēts, ka daļa cirka skolas lekciju bez maksas būs pieejamas arī visplašākajai auditorijai – žonglēšanas videolekciju cikls, kas būs interesants gan bērniem, gan pieaugušajiem. Šajā lekciju ciklā tiks rādīts, kā iesildīties pirms nodarbības, kādus vingrinājumus veikt pirkstu veiklībai un, protams, būs apgūstami žonglēšanas pamati. 

Māra Pāvula, Rīgas cirka stratēģiskās attīstības un cirka skolas vadītāja, stāsta: "Arī, paliekot mājās, katram ir iespēja izkustēties un iemācīties kaut ko jaunu. Žonglēšanas māksla ir ļoti piemērota pašizolācijas apstākļiem – tā neprasa plašu telpu un ir pieejama teju ikvienam. Žonglēšana ir sava veida meditācija, jo tās laikā cilvēks atslēdzas no liekajām domām un koncentrējies uz bumbiņu, uz konkrēto mirkli… Izkustināt ķermeni un atslābināt prātu ir tieši tas, kas šajā laikā ir vajadzīgs."

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja