Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Pagarināts darbu pieteikšanas termiņš Latvijas Arhitektūras gada balvai

Ar mērķi izvērtēt iespējami plašu Latvijas arhitektūras ainu termiņš darbu iesniegšanai Latvijas Arhitektūras gada balvas 2024 konkursā ir pagarināts līdz piektdienas, 5. jūlija, plkst. 23.59. Konkursa organizatori, Latvijas Arhitektu savienība, aicina iesūtīt pieteikumus ne tikai arhitektiem, bet arī citām ar darbu saistītām fiziskām vai juridiskām personām.

Konkursa organizatori un žūrija vērš uzmanību, ka darba pieteicējs var būt tā autors vai cita ar darbu saistīta fiziska vai juridiska persona - īpašnieks, pasūtītājs, būvnieks, kā arī pašvaldības un sabiedriskas organizācijas. Iesniegt darbus, kā arī iepazīties ar iesniegšanas un vērtēšanas kārtību iespējams Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā www.latarh.lv. Balvai var pieteikt gan Latvijā īstenotus darbus neatkarīgi no autoru valstiskās piederības, gan tādus, kas realizēti citur pasaulē, ja to autoru piederības valsts ir Latvija.

Darbu iesniegšana un vērtēšana pirmajā kārtā ir kategorijās - sabiedriskas ēkas (kultūras, izglītības, veselības un ārstniecības iestādes, sakrālās ēkas, sporta būves), komercēkas un ražošanas ēkas (viesnīcas, biroju ēkas, tirdzniecības ēkas, ražošanas ēkas), inženierbūves, individuālās dzīvojamās ēkas, daudzdzīvokļu ēkas, interjers (publiskais un privātais), kā arī ainavu arhitektūra, vides labiekārtojums un vides objekti, procesi. Konkursā iespējams iesniegt darbus, kas tapuši pēdējos gados, ja vien tie konkursam nav bijuši iesniegti iepriekš.

Latvijas Arhitektūras gada balvai 2024 nominētie darbi tiks publiski paziņoti pēc pieteikšanās termiņa un atlases žūrijas darba beigām, savukārt visu apbalvojumu saņēmēji tiks nosaukti un godināti pasniegšanas svinīgajā ceremonijā 18. oktobrī.


 


 

Par Latvijas Arhitektūras gada balvu 2024

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Gada balva ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, Valsts kultūrkapitāla fonda, LAGB Lielā partnera “Tikkurila”, kā arī “Knauf”, Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses atbalstu, viesnīcas "Neiburgs" atbalstu. Galvenais mediju partneris — "Delfi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas notiek

Būs nepatikšanas, taču zvaigznes iesaka tās neņemt tuvu pie sirds!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja