Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nosaukti Arhitektūras gada balvas nominanti

Latvijas Arhitektūras gada balvai 2022 kopumā pieteikti 49 darbi, šodien preses konferencē informēja Latvijas Arhitektu savienības (LAS) valdes priekšsēdētāja Linda Leitāne.

Uz balvu pretendē atbalsta centrs Pērle Cēsīs, Āgenskalna tirgus transformācija Rīgā, brūzis Manufaktūra Rīgā un Daugavpils cietokšņa inženierarsenāla un cietokšņa pulvera restaurācija.

Tāpat par balvu sacentīsies divu vēsturisko dzīvojamo ēku pārbūve Kalnciema ielā, Rīgā, dzīvojamās ēkas pārbūve Līvu ielā, Jūrmalā, grāmata Džons Hejduks: projekts Rīga un Lielvārdes telpa Krišjāņa Valdemāra ielā, Rīgā.

Uz balvu pretendē ekspozīcija Kerbedzs: sekojot inženiertehniskajām idejām Lūznavas muižā, labsajūtas komplekss Ziedlejas Siguldas novadā, piejūras sēta Ziemeļi Upesgrīvā, un zinātnes un inovāciju centrs Vizium Ventspilī.

Tāpat par balvu sacentīsies ēku atjaunošana, pārbūve un fasāžu rekonstrukcija Adatu fabrikā, Kuldīgā, izstāde Weird Sensation Feels Good. The World of ASMR Londonas Dizaina muzejā, grāmata Ārstu māja un ēkas piebūve Mežaparkā, Rīgā, un Hojeres kundzes viesnīcas restaurācija un pielāgošana Liepājas Interjera muzeja vajadzībām.

Kā preses konferencē norādīja žūrijas pārstāvis, arhitektu biroja NRJA vadītājs Uldis Lukševics, šī gada iesniegto darbu vienojošā tēma ir "arhitektūra, kas ietekmē garu". Pēc Lukševica paustā, tā ir galvenā latiņa, kurai ir tikuši pāri finālistu darbi un daļa to, kas finālā netika.

Leitāne atzīmēja, ka 19.augustā LAS telpās tiks atklāta izstāde Revīzija, kur varēs apskatīties iepriekšējos gados balvai iesniegtos darbus, savukārt 3. septembrī atklās gada balvas nominantu izstādi, kas būs apskatāma līdz oktobrim.

Latvijas Arhitektūras gada balva norisinās 27. reizi, un tā ir atzīta par valstiski nozīmīgu pasākumu. Balva ne tikai akcentē izcilākos sasniegumus Latvijas arhitektūrā un rūpējas par nozares attīstību, bet arī veicina sabiedrības izpratni par arhitektūru.

Latvijas Arhitektūras gada balva ietver trīs pakāpju apbalvojumus - atlases žūrijas balvu un nominanta diplomu visiem nominantiem, fināla žūrijas balvu jeb Latvijas Arhitektūras gada balvas 2022 labākajiem nominētajiem darbiem un Latvijas Arhitektūras gada balvas 2022 Grand Prix vienam darbam saskaņā ar fināla žūrijas lēmumu. Apbalvošanas ceremonija plānota 7. oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja