Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No kļūdām nav jābaidās. Jaunie dejas profesionāļi izrādē Glitch

Jaunie horeogrāfi Ramona Levane un Marģers Vanags aicina uz izrādi Glitch, kuras tēma ir perfekcionisms un bailes no kļūdām

Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) 2021. gada vasarā absolvēja bakalaura studiju programmas Laikmetīgās dejas mākslas studenti, kuri sadarbību ar LKA turpina Pēcdiploma programmā. Programmas ietvaros 6. dejotāju paaudze ir radījusi laikmetīgās dejas izrādi Glitch, kuras horeogrāfi ir Ramona Levane un Marģers Vanags. Izrāde notiks Elijas ielā 17, 3. stāvā, Nacionālajā filmu skolā 14.,15., 19. un 20. janvārī plkst. 19.

LKA ir sākts Pēcdiploma programmas īstenošanas process pilotprojekta veidā. Programmas mērķis ir atbalstīt radošos studentus tūlīt pēc LKA absolvēšanas un dot tiem atbalsta platformu pirms pilnībā patstāvīgi sākt profesionālās gaitas. Atbalsta programmā šobrīd piedalās programmas Laikmetīgās dejas māksla 2021. gada absolventi. LKA sniedz savu atbalstu, piedāvājot telpas mēģinājumiem, kā arī dejas pedagogu konsultācijas un administratīvo atbalstu. Lai kopīgais mēģinājumu process veidotu rezultātu, tika iecerēts īstenot māksliniecisko jaunradi – attīstīt jauno horeogrāfu Marģera Vanaga un Ramonas Levanes kompozīcijas darba ideju Glitch (latv. – kļūme), kuras pamatā ir abu horeogrāfu 2020. gada pavasarī radītā dejas kompozīcija.

Iedvesma izrādei Glitch ir radusies no autoru personīgās pieredzes un sajūtām, kas saistās ar perfekcionismu un cilvēka būtībā sakņoto vēlmi nekad nekļūdīties. Izrādes horeogrāfiju veido kustību materiāls, kuru autori veidojuši, reflektējot par jautājumu – vai šo sajūtu par kļūdas esamību rada nepareiza notikumu gaita, vai arī tas ir priekšstats, ko zemapziņā esam sev radījuši paši?

Izrādes idejas autori ir Marģers Vanags un Ramona Levane, kuri to izveidojuši kopā ar divdpadsmit jaunajiem dejas profesionāļiem – Darju Turčenko, Emanuēlu Zvaigznīti, Edvardu Kurmiņu, Kitiju Geidāni, Simonu Ozolu, Robertu Gailīti, Katrīnu Stepiņu, Oskaru Moori, Gundegu Rēderi, Vladimiru Goršantovu, Emīliju Bergu, Līvu Apšenieci. Izrādes scenogrāfiju un kostīmus radījusi Ieva Stalšene, muzikālās kompozīcijas autors ir Andrejs Irbēns (Miseralist), gaismu mākslinieks – Niks Cipruss. Izrādes producente Patrīcija Kolāte, izpildproducente Elza Siliņa.

Biļetes pieaugušajiem maksā 12 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem – sešus eiro. Biļetes uz izrādi var iegādāties šeit un pirms izrādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja