Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mūžībā devies mākslinieks Sergejs Davidovs

Trešdien, 20.decembrī, nomiris mākslinieks Sergejs Davidovs, informēja Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) prezidents Igors Dobičins.

Davidovs 1976.gadā beidza Rīgas 35.vidusskolu un no 1981. līdz 1986.gadam studēja Teodora Zaļkalna LPSR Valsts Mākslas akadēmijas Rūpnieciskās mākslas nodaļā.

Studējot akadēmijā, Davidovs 1985.gadā piedalījās laikraksta Literatūra un Māksla fotokonkursā Kultūra laikā un cilvēkā, kuru dalībnieku vidū bija arī Vilnis Auziņš, Leons Balodis, Gunārs Binde, Guntis Eniņš, Andrejs Grants, Jānis Knāķis, Māris Laudaks un Uģis Niedre.

Davidovs absolvēja Zaļkalna LPSR Valsts Mākslas akadēmiju Rūpnieciskās mākslas nodaļu 1986.gadā. Mākslinieks no tā paša gada, jau studējot akadēmijā, bija tās sagatavošanas kursu pedagogs.

Mākslinieks 1986.gadā kopā ar Māri Ārgali, Kristiānu Šicu veidoja Kino dienām veltītu lielizmēra uzpūšamo vides objektu Eizenšteinam-90. Pasākums bija starptautiskā kino foruma Arsenāls aizsākumi, to organizētāji un vadītāji bija kinorežisors Augusts Sukuts, uzņēmējs, politiķis Māris Gailis un citi.

Davidovs 1988.gadā sadarbojās ar žurnālu Avots. Žurnāla tēla veidošanā tajā laikā piedalījās mākslinieciskā redaktore, tolaik Davidova dzīvesbiedre Sarmīte Māliņa un 20.gadsimta 80.gadu beigu aktuālie mākslinieki, kā Ojārs Pētersons, Andris Breže, Juris Putrāms, Māris Ārgalis, Andrejs Kalnačs. Davidovs 1988. gadā veidoja žurnāla vāku dizainu, vēlāk darbojās avīzē Diena.

Mākslinieks piedalījies LMS rīkoto Mākslas dienu laikā notikušajās performancēs-akcijās. 2002.gadā Davidovs piedalījās pasākumā Govju parāde kopā ar māksliniekiem Kristapu Ģelzi, Sandru Krastiņu, Kirilu Panteļejevu un citiem, radoši apgleznoja sintētiskā sveķa materiālā veidotas tipveida govis Ventspils pilsētvidē.

Mākslinieks veidojis plakātus, piemēram, Viljama Folknera lugas Vājprātīgā stāsts, pilns niknuma un trokšņu 1991.gada iestudējumam, kura režisors bija Pēteris Krilovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja