Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Radio korī konstatēta saslimšana ar Covid-19

Latvijas Radio kora dalībnieki līdz oktobra beigām būs karantīnā, jo kora dalībniekiem ir konstatēta saslimšana ar Covid-19, informēja Latvijas Radio koris pārstāve Indra Vilipsone.

Portālam Delfi Vilipsone vēstījusi, ka vispirms saslimšana tikusi konstatēta vienam kora dalībniekam, bet pēc testu veikšana konstatēts, ka pozitīva diagnoze ir vēl deviņiem dziedātājiem.

Pašlaik visi 24 kora dalībnieki un viens diriģents ievēro karantīnu.

Pašlaik ir atcelti divi kora koncerti. Vilipsone izteica nožēlu, ka saslimšanas dēļ koris bija spiests atcelt šodienas uzstāšanos festivālā Latvijas rudens 2020 un 30.oktobrī plānoto kora jubilejas koncertu.

Tāpat Latvijas Radio šovakar vēstīja, ka inficēšanās konstatēta arī Valsts akadēmiskajā korī Latvija. Tā direktors Māris Ošlejs apstiprināja, ka kolektīvs uz divām nedēļām dodas pašizolācijā.

Latvijas Radio koris savu 80. jubilejas gadu atklāja pagājušajā sestdienā, 17.oktobrī koncertzālē Cēsis. Kā aģentūrai LETA stāstīja koncertzāles Cēsis mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova, patlaban Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) nav informējis, ka kāds no koncertzāles administrācijas vai koncerta klausītājiem būtu noteikts kā kontaktpersona kora solistiem.

"Mēs esam nodalījuši koncertzāles apmeklētāju un viesmākslinieku plūsmas, lai tās nekrustotos. Arī attālums no solistiem līdz skatītājiem ir ievērojami vairāk nekā divi metri. Turklāt esam aicinājuši savus apmeklētājus publiskajās zonās lietot sejas maskas, ko cilvēki arī darīja, ejot līdz savām personalizētajām sēdvietām, daži pat tās nenoņēma koncerta laikā," sacīja Saļņikova. Arī koncertprogrammas pieteicējs lietojis sejas vairogu.

Viņa stāstīja, ka koristi ieradušies kolektīvi ar autobusu pusotru stundu pirms koncerta un iegājuši pa atsevišķām durvīm. Pēc koncerta visi uzreiz devušies projām, nevakariņojuši pilsētā.

pievienota 2. un 5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja